Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Kruys gretig van start bij DHSC: 'Heel bijzonder dat ik hier nu terug ben'

1/2
UTRECHT - Als jong jochie was Gert Kruys fan van DOS, n van de drie clubs waaruit DHSC is ontstaan. Nu meer dan een halve eeuw later is hij de hoofdtrainer van de Utrechtse hoofdklasser. "De cirkel is mooi rond", spreekt de oefenmeester voor aanvang van zijn eerste training bij de Utrechtse club.

Het zou wel heel mooi zijn als DHSC weer een rol van betekenis gaat spelen in de Hoofdklasse"
Gert Kruys

Afgelopen seizoen was DHSC in de race om het kampioenschap van de Hoofdklasse A. Die strijd werd door de coronacrisis vroegtijdig gestaakt. Dit seizoen gaat de club in dezelfde verder. Het doel is kampioen worden en dat met de kersverse hoofdtrainer Kruys. "Iedereen heeft er heel veel zin in", spreekt de oefenmeester. "Het zou wel heel mooi zijn als DHSC weer een rol van betekenis gaat spelen in de Hoofdklasse."


Doorstomen naar de Derde Divisie


De club steekt de ambitie om door te stomen naar de top van het amateurvoetbal niet onder stoelen of banken. Kruys is iets voorzichter als hem wordt voorgelegd dat promotie naar de Derde Divisie het doel is. "Je legt de druk er gelijk op bij mij?", zegt hij lachend. "Je weet als je trainer wordt bij DHSC dat je voor het hoogste moet gaan. Vorig seizoen was men goed op weg." DHSC eindigde, nadat het seizoen door de coronacris werd stopgezet, als tweede.

DHSC is een fusieclub van DOS, Holland en Stichtse Boys. De vader van Kruys was fan van DOS waardoor hijzelf automatisch ook de Utrechtse club ging supporten. Daarnaast heeft zijn vader ook nog gevoetbald in het eerste van Stichtse Boys. "De cirkel is nu mooi rond. Het is eigenlijk wel heel bijzonder dat ik hier nu terug ben."


Wesley Sneijder


Wesley Sneijder was ook aanwezig op de training. "Ik heb met hem veel contact. Ik zou gek zijn als ik niet gebruik ging maken van de knowhow van Wesley Sneijder", zegt Kruys. "Wesley heeft mij gevraagd om hier trainer te worden. Vanaf dat moment heb ik heel veel contact met 'm. Ik maak gretig gebruik van zijn kijk op voetbal. Hij zal regelmatig hier zijn en gedeeltes van trainingen mee gaan doen."


Eindelijk mocht Gert Kruys beginnen aan zijn klus als oefenmeester van DHSC


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -