ploegleider van Team Turner te worden."En het was ook niet de minste ploeg die me vroeg." /> ploegleider van Team Turner te worden."En het was ook niet de minste ploeg die me vroeg. (Foto: Arjen Becker)" /> ploegleider van Team Turner te worden."En het was ook niet de minste ploeg die me vroeg." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Arjen Becker: 'Nooit gedacht dat ik in de topsport zou terugkeren'

1/2
MAARSSEN - "Ik had nooit gedacht dat ik zou terugkeren in de topsport." Maarssenaar Arjen Becker, die in 2012 zijn laatste wedstrijd reed als marathonschaatser, is nog steeds verbaasd dat hij in maart gevraagd werd om ploegleider van Team Turner te worden.

"En het was ook niet de minste ploeg die me vroeg. Iris van der Stelt en Lisa van der Geest hebben allebei de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gewonnen, dat zijn ťcht toppers", zegt Becker, die ondanks zijn enthousiasme niet meteen 'ja' zei.

"Ze belden eigenlijk op een ongelukkig moment. Ik stond op het punt om vader te worden, en qua werk was het ook wat onrustig. Dus ik sloeg het aanbod in eerste instantie af", vertelt Becker, in 2010 derde op het NK op natuurijs en in 2008 zevende in de Alternatieve Elfstedentocht. "Ik vond het leuk, maar het kwam niet goed uit."

Ik sloeg het aanbod in eerste instantie af, het kwam niet goed uit"
Arjen Becker

TOCH 'JA'

De dames bleven aandringen en kregen Becker zo ver om met de hele ploeg een videocall te houden. "Inmiddels was mijn zoon geboren en had ik een nieuwe baan. Toen mijn vriendin vervolgens instemde, ben ik erin gestapt."

 Arjen Becker (groene pak) in 2012 in actie op de Weissensee Arjen Becker (groene pak) in 2012 in actie op de Weissensee | Foto: Gerrit van Keulen

En zo keert Becker na een afwezigheid van acht jaar terug in de top van het maratonschaatsen. "Nadat ik gestopt was ben ik vooral veel gaan reizen, door Zuid-Oost AziŽ en Zuid Amerika. Maar ik ben ook altijd blijven sporten. Schaatsen, windsurfen, wielrennen, tennis. Ik ben sportverslaafd. En marathonschaatsen bleef ik volgen, ik ging af en toe kijken."

TAKTISCH VERANTWOORDELIJK

Maar Becker zat niet meer in 'het wereldje', en hield dus geen rekening met het scenario dat zich de afgelopen weken heeft voltrokken. "Maar het zijn natuurijsmeiden en ik was natuurijsspecialist", zegt de Maarssenaar. "Ik denk dat ze daarom bij mij terecht zijn gekomen. Ik kan mijn ervaring op natuurijs aan hen overbrengen."

En dus gaat hij komende winter naast zijn kersverse gezin en zijn baan als biologiedocent ook aan de slag als coach in het marathonschaatsen. "Piet Hijlkema is de trainer, die maakt de schema's. En ik ben verantwoordelijk voor de taktiek, voor wat er gebeurt in de wedstrijden dus. En thuis moeten we wat meer schema's maken voor de zorg voor de kleine. Maar dat komt wel goed."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -