Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Door de Lens van Ankie: gelukkig heb ik de foto's nog

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Emotie, emotie, emotie, daar draait het allemaal om bij sportfotografie. Van ingehouden frustraties bij falen tot uitbundig juichen bij succes en alles wat er tussen zit. Als fotograaf wil je gevoel vastleggen in beeld. Je zit niet zomaar op je knien in de berm of op een krukje langs de lijn. Nee, je hebt een doel. Je beleeft het allemaal van heel dichtbij mee en wilt anderen laten zien wat jij ziet. En voelt. Daarom staar je elke week weer urenlang door een grote dikke teletoeter; op zoek naar ht moment.

ONGEGENEERD

Deze week is het 3 jaar geleden dat de heren van Kampong voor het eerste sinds 32 jaar weer landskampioen werden. En precies twee jaar geleden dat ze het nog een keer dunnetjes overdeden. Onvergetelijke momenten waren het. De emotie die los kwam bij de spelers was onbeschrijflijk. Ik voel nog met ze mee als ik naar deze foto kijk. Dit was zo'n moment. Dit is waarom sport zo mooi is. En dan bedoel ik niet die titel; die is voor de boeken. Nee, ik bedoel die ongegeneerde tsunami van emoties die los kwam.

Spelers, toeschouwers, coaches, EHBO-ers, fotografen: iedereen wilde keeper David Harte omhelzen na de laatste shoot-out. Echt iedereen. Ik ook. Kippenvel. En nu is het stil op de velden. Geen spannende playoffs dit jaar. Geen huilende kampioenen, geen stampvoetende verliezers. Wel veel emotie: onzichtbaar en buiten het veld. Want we willen allemaal zo graag. Er wordt hard
nagedacht over de mogelijkheden om weer te beginnen.

ANDERHALVE METER

Trainen op anderhalve meter afstand van elkaar? Met een beetje creativiteit is dat wel te doen.
Wedstrijden spelen met 150 centimeter ruimte tussen het publiek? Het is niet gezellig, maar ook niet onmogelijk. Met vijf voetjes afstand in gedachten de winst van een wedstrijd vieren? Poeh. Ik geef het je te doen.


Mooie wedstrijden, bloedstollende finales, gezellige reuring langs het veld: ik mis het. Best wel. Ook achter de camera speelt emotie een rol. Maar ik heb geduld. Ik hou vol. En gelukkig heb ik de foto's nog.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -