Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Door de Lens van Ankie: hoogtevrees verdwijnt als sneeuw voor de zon

1/2
PROVINCIE UTRECHT - 'Heb je last van hoogtevrees?' vraagt de machinist van de hoogwerker. We staan voor de ingang van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, ook wel het WKZ. FC Utrecht heeft geregeld dat een aantal kinderen vandaag hun familie en vrienden weer eventjes van dichtbij door het raam kunnen zien. En ik mag met ze mee naar boven.

ONBESTEMD GEVOEL

Op het pleintje voor de ingang verzamelen zich wat mensen: familie, verpleegkundigen
en collega fotografen. In kleine minigroepjes van één of twee personen wacht iedereen stilletjes af wat er gaat gebeuren. De hoge, grijze muren van het ziekenhuis die ons van drie kanten omsluiten en de diepe, duistere parkeergarage waar het normaal een komen en gaan van bezoekers is, maar waar nu op een enkeling na niemand uit tevoorschijn komt, geven me een onbestemd gevoel. Het benadrukt zonder omwegen waarom we hier zijn.

Terwijl ik me in de veiligheidsgordel probeer te wurmen, denk ik na over de vraag van de machinist. Ik zie mezelf nog staan twee jaar geleden bovenaan de steile trappen van het beroemde Olympisch Stadion van Berlijn tijdens de Europese Kampioenschappen Atletiek. Zwetend en met bibberende benen liep ik naar beneden.

OMHOOG

In de Galgenwaard is het niet veel anders. Om maar niet te spreken over smalle bergweggetjes in de Spaanse Pyreneeën, hoge afgronden in de Franse Alpen, Amerikaanse wolkenkrabbers en andere hoge toeristische attractisch waar ik mezelf door reisgenoten toe heb laten overhalen om ze te beklimmen. Ik haal pas weer opgelucht adem als ik met twee benen op de 'begane' grond sta.

Stuntelig probeer ik de grote ijzeren haak vast te maken aan het ronde oog in het hekje van de lange smalle bak van de hoogwerker. De machinist wacht geduldig. Zodra het is gelukt, doet hij met een geruststellende glimlach zorgvuldig het veiligheidshekje achter mij dicht. Daar gaan we. Omhoog.

VERTROUWEN

Bij het zien van de prachtige glimlach van het blije, dappere kind achter het eerste raam verdwijnen al mijn onnozele angsten spontaan als sneeuw voor de zon. Ik pak mijn camera en kijk naar beneden. De zon schijnt op het pleintje, iedereen kijkt lachend omhoog. 'Wat is FC Utrecht mascotte Tiger klein!' Vol vertrouwen laat ik me meevoeren naar het volgende raam. Nee, ik heb geen hoogtevrees. Niet nu. Niet hier. En wie weet, wel helemaal niet meer.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -