Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

NOC*NSF komt met noodplan voor sportclubs

PROVINCIE UTRECHT - NOC*NSF?zet een steunfonds op om de nood te verlichten bij bonden en verenigingen die door de coronacrisis in acute financiŽle problemen zijn gekomen. De sportkoepel maakt 4 tot 5 miljoen euro vrij. NOC*NSF heeft de rijksoverheid en andere partners gevraagd mee te doen in dit Coronanoodfonds Sport.

Veel verenigingen komen in de problemen omdat ze al sinds 18 maart door gesloten clubhuizen geen inkomsten hebben, terwijl de kosten in de meeste gevallen gewoon doorlopen. "Wij maken nu middelen vrij zodat we onze unieke sportinfrastructuur kunnen helpen deze crisis te overleven", licht voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg van NOC*NSF toe.

"Nederland verkeert in een zorgwekkende situatie die ook de sport raakt. Ik ben erg onder de indruk van alle inspanningen die ook de sport nu doet. Van sportvereniging tot ondernemende sportaanbieder en dat geldt ook voor alle evenementorganisatoren, iedereen werkt met grote inzet mee. Ik heb er veel vertrouwen in dat onze maatschappelijke partners mee zullen doen in dit fonds", aldus Van Zanen-Nieberg.

De sportkoepel berekende vorige week dat de Nederlandse sport door het coronavirus 950 miljoen euro aan inkomsten dreigt mis te lopen. "De Nederlandse sportbonden doen hun uiterste best om hun verenigingen bij te staan. De gevolgen voor hen en voor de andere sportaanbieders in Nederland zijn nu al groot. We hebben gezien dat onze bonden hen nu al bij moeten staan", zegt directeur Gerard Dielessen van de sportkoepel.

Hij roept het Rijk en de gemeenten op nu ook snel de door het kabinet genomen uitzonderlijke economische maatregelen toepasbaar te maken op de sport. Doel van die maatregelen is om banen en inkomens te beschermen.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -