De Goede verlengt loopbaan vanwege uitstel Spelen

Eva de Goede
Eva de Goede © Gerrit van Keulen
ZEIST - Eva de Goede blijft nog een jaar langer actief voor het Nederlands hockeyteam. De hockeyster uit Zeist wilde eigenlijk komende zomer na de Olympische Spelen stoppen, maar vanwege het uitstel van dat toernooi vanwege het coronavirus besloot De Goede haar interlandloopbaan te verlengen.
"Ik ga sowieso door. Het voelt heel erg onaf als ik nu zou stoppen", zegt de 31-jarige De Goede op Hockey.nl. "We zijn met het team ergens naar toe aan het werken en daar kan en wil ik niet zomaar uitstappen. Ik wil dit afmaken. Dat gevoel is sterker dan alles."

ILLUSTER RIJTJE

De Goede werd in 2018 en 2019 verkozen tot Wereldspeelster van het Jaar. Ze kondigde onlangs aan komende zomer te willen stoppen bij Oranje. Met het Nederlands team won De Goede al tweemaal olympisch goud (2008 en 2012) en eenmaal zilver (2016). Als ze daar in 2021 een gouden plak aan weet toe te voegen, dan zijn De Goede en haar ploeggenote Lidewij Welten de succesvolste Nederlandse teamsporters op de Spelen ooit.
Max Caldas, de bondscoach van de Nederlandse mannen, liet woensdag weten nog geen besluit te hebben genomen over zijn toekomst. De Argentijnse trainer kondigde eerder aan na komende zomer te vertrekken bij Oranje.