Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Coaches willen graag doortrainen: 'anders krijg je heel veel blessures'

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Sportparken moeten op slot en het NOC*NSF raadt zelfs trainingen af. Dat allemaal om een verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Maar hoe moet dat dan als er volgende maand gewoon weer wedstrijden plaatsvinden? Hoewel er alom begrip bestaat voor de genomen maatregelen, willen de coaches hun teams graag aan het werk houden. "Als drie weken niet traint en je gaat weer wedstrijden spelen, krijg je geheid blessures", zegt Jochem Twisker van derdedivisionist Hercules uit Utrecht.

VOETBAL

Twisker traint dan ook het liefst gewoon door. "Je kunt je voorstellen dat alleen het eerste traint, en misschien de O19-1. Dan hoeft alleen iemand het ballenhok open te doen en een paar lampen aan te zetten. De jongens kunnen dan in hun kloffie komen en in hun kloffie weer naar huis. En dan thuis douchen."

IJsselmeervogels-trainer Gert Kruys onderschrijft dat. "Ik train het liefst gewoon drie keer per week, maar ik ben afhankelijk van wat de club voorschrijft." Kruys benadrukt het belang van goede trainingen. "Straks moeten we de wedstrijden die nu zijn afgelast gaan inhalen, dan spelen we twee keer in de week. Dan moet je topfit zijn."

Straks spelen we twee wedstrijden in de week. Dan moet je topfit zijn"
Gert Kruys

"Ik hoop maandag weer te trainen, maar wacht op groen licht van de club", vult zijn Spakenburg-collega Eric Meijers aan. En dat zegt ook teammanager Kees Muller van DOVO. "Als het RIVM de regels niet wijzigt, willen wij komende week weer gaan trainen. Het bestuur beslist daar dit weekend over." Hoogland-coach Raymond Prins wacht ook op een bestuursbesluit. "Ik verwacht dat we na het weekend weer mogen trainen en dat hoop ik ook."

THUIS TRAINEN

Marieke Dijkstra van de hockeymannen van SCHC wacht ook op regels van de club. "Het liefst train ik gewoon door. Dan hebben we gezamenlijke momenten zodat we kunnen hockeyen. Verder moeten ze thuis wat doen." Eric Gras van volleybaleredivisionist Taurus uit Houten laat zijn team voorlopig niet naar de hal komen. "Wij gaan de jongens programma's geven om conditie en kracht zelf te organiseren."

"Midden in het seizoen een weekendje vrij, is niet zo erg"


"Midden in het seizoen een weekendje vrij is niet zo erg", zegt Gerrit-Jan Schothans. Maar de trainer van de waterpolovrouwen van UZSC wil niet te lang niets doen. "Ik verwacht dat we straks extra wedstrijden gaan spelen om op tijd klaar te zijn voor de internationale landentoernooien. Dan moet je wel fit zijn."

 Gerrit-Jan Schothans: Gerrit-Jan Schothans: "Naar de sportschool of thuis hardlopen" | Foto: Orange Pictures

"Naar de sportschool gaan of thuis hardlopen is fysiologisch gezien beter dan niks doen", vervolgt Schothans, die niet uitsluit dat UZSC volgende week toch weer gaat trainen. "We wachten af hoe de ontwikkelingen zijn en dan willen we begin volgende week gaan kijken wat er wel en wat er niet mogelijk is."

APRIL

De grote vraag is natuurlijk of de maatregel op 31 maart gestopt kan worden, of dat de competities nog langer stil liggen. "Ik ben een leek, maar als kijk naar ItaliŽ denk ik dat het niet tot maart beperkt blijft", zegt Jochem Twisker. En de Hercules-trainer denkt zelfs verder. "Ik vraag me af wat de regels zijn voor het niet voltooien van de competitie. Kan de stand na twee-derde van de competitie de eindstand worden?"


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -