Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

KNVB: 'Eredivisie-duels zo lang mogelijk met publiek blijven spelen als mogelijk'

1/2
UTRECHT - De wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie die buiten Noord-Brabant worden gespeeld, gaan komend weekend gewoon door, aldus de KNVB. Bij de duels zijn ook toeschouwers welkom. Dit geldt ook voor FC Utrecht - Vitesse van zaterdagavond in Stadion Galgenwaard.

Wij willen zo lang mogelijk met publiek blijven spelen als mogelijk is"
Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB

In de Eredivisie gaat het daarnaast om nog vijf wedstrijden: ADO Den Haag - Fortuna Sittard, PEC Zwolle - Heracles Almelo, Sparta - Feyenoord, Ajax - FC Twente en VVV - AZ.

Dinsdag werd door de instanties in Noord-Brabant besloten om daar alle sportevenementen tot en met maandag niet door te laten gaan. In de eredivisie betreft dat de duels PSV - FC Emmen, Willem II - sc Heerenveen en RKC Waalwijk - FC Groningen.

MOGELIJKE HALVERING PLAYOFFS

De KNVB volgt de lokale autoriteiten en de veiligheidsregio's. Zij zouden de komende dagen bij nieuwe ontwikkelingen rond de uitbraak van het coronavirus nog kunnen besluiten om wedstrijden af te gelasten.

Eric Gudde bespreekt de mogelijkheid om de play-offs in te korten (NOS)


"Wij willen zo lang mogelijk met publiek blijven spelen als mogelijk is, dat hebben wij vertaald in een driefase-model", legt directeur betaald voetbal Eric Gudde uit tegen de NOS. "De twee rondes voor de interlands worden zoveel mogelijk verzet direct na de interlands. Het tweede blok, tot en met wedstrijddag 32, daar blijven we verzetten. Dan loop je wel tegen de grenzen aan, dus dan zijn wedstrijden zonder publiek wel mogelijk."

"De laatste twee speelrondes blijft het uitgangspunt om tegelijkertijd te spelen, al zou dat ten koste moeten gaan van dat we de play-offs halveren met een enkele wedstrijd", aldus Gudde. "We willen zo lang mogelijk met publiek spelen en zo laat mogelijk de keuze willen maken om zonder publiek te spelen."

In veel andere landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en Spanje, wordt komend weekend zonder publiek gespeeld. In Italië ligt de competitie zelfs helemaal stil.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -