2-0) een klinkend vervolg gegeven in de Eredivisie." /> 2-0) een klinkend vervolg gegeven in de Eredivisie. (Foto: Orange Pictures)" /> 2-0) een klinkend vervolg gegeven in de Eredivisie." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Voortreffelijk FC Utrecht geeft bekersucces goed vervolg tegen Sparta

1/2
UTRECHT - FC Utrecht heeft het bekersucces van afgelopen woensdag tegen Ajax (2-0) een klinkend vervolg gegeven in de Eredivisie. De ploeg uit de Domstad trakteerde zondag het publiek in stadion Galgenwaard op liefst vijf treffers en won overtuigend van Sparta: 5-1.

BASISPLAATS DALMAU

John van den Brom had weer eens de beschikking over AdrŪan Dalmau, de spits die afgelopen zomer overkwam van Heracles Almelo, maar al het hele seizoen kwakkelt met zijn fitheid. Aan de kant van Sparta was er een basisplaats voor aanvaller Patrick Joosten, die wordt gehuurd van FC Utrecht.

Veel te beleven was er niet in de eerste helft. Sparta speelde vooral om geen tegentreffers te krijgen en de thuisploeg had moeite met het creŽren van kansen. Op slag van rust was daar dan plots de welkome bevrijding voor de Domstedelingen, toen Amersfoorter Bart Ramselaar - die weer eens mocht starten - plots opdook bij de tweede paal en scoorde: 1-0.

VOETBALFEESTJE

Na de pauze werd het publiek getrakteerd op een onverwachts voetbalfeestje, want ineens begon het te lopen bij de Utrechters, die in een paar minuten afrekenden met de bezoekers. Het was AdrŪan Dalmau die stadion Galgenwaard in vuur en vlam zette door de bal met veel precisie binnen te schieten: 2-0.

UITBLINKER RAMSELAAR

Daarna was het spel op de wagen en werd er lustig op los gescoord. Het was aanvoerder Simon Gustafson die de 3-0 binnenpunterde en vrijwel direct daarna werd er opnieuw gejuicht. Het was opnieuw Ramselaar die nadrukkelijk leek te solliciteren naar een vaste basisplaats. De Amersfoorter kopte de 4-0 tegen de touwen en maakte zijn tweede van de middag.

Beluister het commentaar op Radio M Utrecht bij de treffer van Bart Ramselaar


Het slotakkoord was uitgerekend voor Sean Klaiber. De vleugelverdediger was afgelopen woensdag tot tranen geroerd, nadat hij in het bekerduel met Ajax een ongelukkige gele kaart kreeg en daardoor de finale in De Kuip moet missen. De Nieuwegeiner besloot het eens van afstand te proberen en zag het schot binnenvliegen: 5-0.

Het enige smetje op een voortreffelijke tweede helft kwam van de voet van Joris van Overeem. De middenvelder leed balverlies, waardoor Piroe de eretreffer achter zijn naam zette namens Sparta: 5-1.

42' Bart Ramselaar [1-0]
50' AdriŠn Dalmau [2-0]
51' Simon Gustafson [3-0]
59' Bart Ramselaar [4-0]
72' Sean Klaiber [5-0]
87' JoŽl Piroe [5-1]


RANGLIJST

FC Utrecht klimt naar plek 6 van de Eredivisie en passeert Vitesse op de ranglijst. Komende zaterdag komen de Arnhemmers op bezoek in stadion Galgenwaard.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -