Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UEFA-regels zorgen voor 'vroeg' inhaalduel FC Utrecht-Ajax op 9 april

UTRECHT - De afgelaste competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax wordt ingehaald op donderdag 9 april. De aftrap is die avond om 19.15 uur in Stadion Galgenwaard. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt.

De kraker in de Eredivisie kon op 9 februari niet gespeeld worden vanwege storm Ciara. Lange tijd kon de voetbalbond geen datum vinden om FC Utrecht - Ajax in te halen, omdat beide clubs nog bekerverplichtingen hadden en Ajax ook Europees voetbal speelde.

De Amsterdammers zijn vorige week uitgeschakeld in de Europa League, waardoor ruimte vrijkwam op de speelkalender. Nu is besloten om FC Utrecht - Ajax in te plannen op donderdag 9 april.

ONGEBRUIKELIJK TIJDSTIP

Het ongebruikelijke tijdstip van 19.15 uur heeft een reden. Van de Europese voetbalbond UEFA mogen nationale competitiewedstrijden niet botsen met Europese duels in bijvoorbeeld Champions League of Europa League.

De KNVB zegt van de UEFA 'bij hoge uitzondering toestemming te hebben' om Utrecht - Ajax om 19.15 uur te spelen. Op diezelfde avond zijn ook meerdere Europa League-duels.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -