Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Dries Mertens topscorer aller tijden bij Napoli

UTRECHT - Oud-FC Utrecht-speler Dries Mertens heeft het clubrecord van Marek Hamsik geŽvenaard door 121 keer te scoren voor Napoli. De Belgische buitenspeler deed dat dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona.

Mertens zette Napoli op een 1-0-voorsprong in het duel met FC Barcelona in de achtste finales van de Champions League. Na goed voorbereidend werk van Piotr Zielinski krulde Mertens de bal in de verre hoek. Het was zijn zestiende doelpunt in de Champions League voor Napoli. De wedstrijd eindigde in 1-1.

AL VOORBIJ MARADONA

De Slowaak Hamsik, inmiddels 32 jaar oud, speelt tegenwoordig in de Chinese competitie voor Dalian Yifang. Hamsik speelde in de periode 2007-2019 ruim 400 duels voor Napoli. In oktober wist Mertens ook al het doelpuntenaantal van Diego Armando Maradona bij Napoli te overtreffen.

Mertens werd na een periode van drie jaar bij AGOVV Apeldoorn in 2009 opgepikt door FC Utrecht. De kleine buitenspeler speelde in twee seizoenen in de Domstad 81 wedstrijden, waarin hij 20 keer scoorde en uitgroeide tot een publiekslieveling. Hij is de stad Utrecht daarna trouw gebleven, ondanks een vertrek naar PSV. Sinds 2013 speelt hij in ItaliŽ voor Napoli.Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -