roerige week en de bekerzege van DHSC vooral vooruitkijken." /> roerige week en de bekerzege van DHSC vooral vooruitkijken. (Foto: RTV Utrecht)" /> roerige week en de bekerzege van DHSC vooral vooruitkijken." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vastberaden DHSC kijkt vooruit: 'Ons doel blijft hetzelfde: kampioen worden'

1/3
UTRECHT - Jeffrey Sneijder wil na de roerige week en de bekerzege van DHSC vooral vooruitkijken. De interim-trainer zag zijn elftal met 3-1 winnen van Fortuna Wormerveer, waardoor de Utrechters nog in de race zijn voor het winnen van het kampioenschap in de Hoofdklasse A en de beker.

Arnold Schenk praat na met DHSC-trainer Jeffrey Sneijder


Hoewel er geen vuiltje aan de lucht leek voor DHSC in het duel met de tegenstander uit Wormerveer werd het op het einde toch nog spannend, toen de 2-2 in de lucht hing. "Dit is een beetje de rode draad die door ons seizoen loopt. We verzuimen gewoon de kansen af te maken, waardoor het alsnog spannend wordt. In principe moeten wij vandaag gewoon drie Š vier keer scoren. Op het einde krijgen zij zelfs nog een hele grote kans op de gelijkmaker, maar gelukkig maken wij uiteindelijk de 3-1. Daardoor kunnen we met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd."

Verdediger Berry van 't Land was het eens met zijn trainer. "We maakten het onszelf nog erg moeilijk, doordat we verzuimden een extra goal te maken en uit te lopen." Toch was Van 't Land tevreden over het vertoonde spel. "Deze week hebben we ons vooral gericht op het vastzetten van de tegenstander. Ik denk dat het goed uitpakte, we veroverden vaak de bal op de helft van de tegenstander."

Het is aan ons om het tij te keren, want de afgelopen weken was het niet best"
Jeffrey Sneijder

Toch kon Van 't Land er niet omheen; het was een roerige week geweest, met het ontslag van trainer John Vink. "Natuurlijk was het een rumoerige week, maar voor ons was er nog niet veel veranderd. In principe was het voor ons hetzelfde, we hebben ook pas ťťn training achter de rug (met de nieuwe trainer, red.). Ons doel blijft hetzelfde als onder John Vink: kampioen worden", besloot Van 't Land vastberaden.

Ook Sneijder wilde liever niet meer te veel woorden vuil maken aan de afgelopen week. "Er is de afgelopen week natuurlijk veel gebeurd. Dat willen we nu achter ons laten", aldus de oudste van de gebroeders Sneijder. "Het is tijd om vooruit te gaan kijken, want we willen kampioen worden en in de beker ver komen." Donderdag stond Sneijder voor het eerst zonder Vink voor de groep. "Het bestuur en de club is tot dit besluit gekomen en nu is het aan ons om het tij te keren, want de afgelopen weken was het niet best."

Berry van 't Land (DHSC): "Ons doel blijft hetzelfde als onder John Vink"


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -