Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Van den Brom: "Ik vind Willem II een hele goeie ploeg"

1/2
UTRECHT - Twee dagen voor de uitwedstrijd tegen Willem II kan John van den Brom de balans opmaken van de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "We hebben geen nieuwe blessures opgelopen", constateert de Utrecht-trainer tevreden. Dat betekent dat in Tilburg alleen het kwartet spelers dat er al langere tijd uit is niet van de partij zal zijn: Maarten Paes, Willem Janssen, AdriŠn Dalmau en Mitchell van Rooijen.

NEVER CHANGE A WINNING TEAM

Of dat ook betekent dat FC Utrecht zondag met dezelfde elf zal starten als tegen Go Ahead Eagles, weet Van den Brom nog niet. "Dat hangt niet alleen af van de fysieke fitheid. Spelers moeten ook mentaal fris zijn. Dat bekijken we de komende twee dagen."

De Utrecht-trainer was zeer tevreden over het spel van zijn ploeg tegen Go Ahead. Ook het experiment met Urby Emanuelson centraal achterin, op de plaats van Willem Janssen, was hem goed bevallen. "Urby is heel slim en kan heel goed voetballen. Hij is op die positie heel belangrijk als je veel aan de bal bent."
Willem II - FC Utrecht is zondag vanaf 16.45 live te volgen op Radio M Utrecht. Renť van den Berg en Pieter van Schaick doen verslag, Gert Kruys verzorgt de analyse.

WILLEM II

Zondag is Willem II, in Tilburg, de volgende tegenstander. De Brabanders staan vierde. "Willem II is toch de verrassing van het seizoen, zeker in thuiswedstrijden", zegt Van den Brom. "Ik vind het een hele goeie ploeg. Het zit goed in elkaar, aanvallend wat jongens met extra kwaliteiten, snelle buitenspelers, een goeie spits, een goeie nummer 10. En verdedigend is het stabiel. Dan heb je zo'n seizoen. Mooi voor hun."

Van den Brom: "Het zit goed in elkaar bij Willem II"


WISSELVALLIG

FC Utrecht speelde tegen Go Ahead een prima wedstrijd. Het probleem is dat dat dit seizoen bepaald geen garantie is voor de volgende wedstrijd. Wisselvalligheid is dit seizoen troef bij FC Utrecht, weet ook Van den Brom. "Ik snap ook wel dat het verschil tussen VVV-uit en de wedstrijd tegen Go Ahead megagroot was. Net zo goed als het verschil tussen ADO en VVV heel groot was", aldus de Utrecht-trainer. "Wij benoemen dat ook. Daar ga ik de komende twee dagen niks aan veranderen. Dat kunnen we zondag veranderen door net zo goed te spelen als tegen Go Ahead."

HISTORIE

Eerder dit seizoen won Utrecht in de Galgenwaard met 2-0, door twee late treffers van Willem Janssen en Gyrano Kerk. In totaal stonden Willem II en FC Utrecht 87 keer tegenover elkaar. FC Utrecht won 45 keer, Willem II 24 keer. In Tilburg is er meer balans: 19 zeges voor Willem II, 17 voor FC Utrecht.

Op 3 november 2012 won FC Utrecht in Tilburg met 5-1. Jacob Mulenga en Alexander Gerndt scoorden beiden twee keer, Cedric van der Gun maakte er ťťn. Mulenga maakte in die wedstrijd ook het enige doelpunt voor Willem II. Het dieptepunt voor FC Utrecht was op 14 oktober 2000. Ondanks twee treffers van Igor Gluscevic verloor FC Utrecht toen met 6-2. Mitchell van der Gaag schoot in die wedstrijd in eigen doel.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -