Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Maikel de Harder na bekeruitschakeling IJsselmeervogels: "Ik had die penalty erin moeten knallen"

1/5
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - "Zo dichtbij en ook zo ver weg." Het was het eerste wat Spakenburger Maikel de Harder uit wist te brengen nadat hij met 'zijn' IJsselmeervogels met de finish in zicht strandde in de achtste finales van de KNVB Beker. Niet de tweede divisionist uit Spakenburg, maar Go Ahead Eagles uit de eerste divisie gaat in de kwartfinales spelen tegen FC Utrecht.

Maikel de Harder: "Zo dichtbij en zo ver weg"


Na reguliere speeltijd was het 1-1, de verlenging leverde geen goals op en wat volgde was een zenuwslopende strafschoppenreeks op de Westmaat, die pas bij de achttiende penalty beslist werd. "Ik had die penalty er gewoon in moeten schieten", gaat De Harder verder. Doelend op zijn gemiste pingel eerder in de strafschoppenreeks, waarmee hij IJsselmeervogels naar de kwartfinales kon schieten. "Tja halfhoog. Het was zijn hoek. Ik had hem gewoon in de andere hoek moeten schieten. Je staat nu met lege handen. We hebben gestreden voor wat we waard waren."

Gillian Justiana: "Sport kan zo hard zijn"


SLAPELOZE NACHTEN

De Harder zal de afgelopen weken niet snel vergeten. De middenvelder werd onlangs ook vader. "Eén voordeel, ik zal voorlopig niet slapen, dus dan kan ik me met de kleine bezighouden", weet De Harder er toch nog een klein lachje uit te toveren.

Vogels-doelman Stef Brummel: "De 1-1 was vrij ongelukkig"


KRUYS IS TROTS

Gert Kruys is trots op zijn mannen. De trainer had graag in de volgende ronde tegen FC Utrecht gespeeld. "Ik kon net in de kleedkamer alle jongens opvegen. We hebben met ons hart gespeeld en zijn ontzettend dichtbij geweest. Zo hoor je bekervoetbal te spelen." Er was nog wel een veelbesproken moment. Monteiro ging de zestien meter in en werd neergelegd. Scheidsrechter Bax verzuimde de bal bij een stand van 1-1 op de stip te leggen voor de Vogels. Wat volgde was een verlenging waarin niet meer gescoord werd. "Ik hoorde dat het inderdaad een penalty moest zijn. Dat was een cruciaal moment in de wedstrijd. Jammer dat er geen VAR was. Voor de rest floot hij overigens een prima wedstrijd."

Gert Kruys: "Jammer dat er geen VAR was"


Kruys krijgt nu niet de kans om het met IJsselmeervogels op te nemen tegen FC Utrecht, de club waar hij groot werd en waar hij tevens de functie van ambassadeur vervuld. "Ja dat is heel jammer al had het misschien wel lastig geworden", lacht Kruys met een dikke knipoog naar René van den Berg, waarmee hij normaal verslag doet van de wedstrijden van FC Utrecht, "Van Seumeren had vast niet toegestaan dat ik op de bank zou zitten en hoe hadden we dat dan gedaan met dat live-verslag? Nee het is jammer dat die wedstrijd er niet gaat komen", besluit Kruys.Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -