Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Zelfs Eric Meijers voelde al Ajax-spanning: 'Je weet dat je straks in een volle Arena speelt'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg-trainer Eric Meijers moest het eerlijk toegeven, ook hij voelde tijdens de wedstrijd tegen ASWH al spanning voor de bekerwedstrijd van woensdag tegen Ajax. "Ik heb die ook nooit gespeeld, maar het is heel moeilijk als je weet dat je straks in een volle Arena speelt", zegt Meijers.

Eric Meijers: "We gaan genieten de komende dagen en willen een goed resultaat tegen Ajax"


Dat het op De Westmaat 1-0 voor Spakenburg werd, dat zal onthouden worden. Het spel was echter weinig spectaculair. "De opdracht was winnen. Dat is gelukt", aldus Meijers. "Slecht? Verdedigend vond ik het niet slecht. Dat hebben we uitstekend gedaan, alleen aan de bal was het veel te mager. We hebben nagenoeg niets gebracht."

Wij kijken nog steeds naar onderen, dat is een heel belangrijke opdracht die ik meegekregen heb"
Eric Meijers, trainer Spakenburg

"Wij kijken nog steeds naar onderen, dat is een heel belangrijke opdracht die ik meegekregen heb", erkent Meijers. "Wij moeten zorgen dat we niet in de problemen komen dit jaar. Daar anticipeer ik op met mijn speelwijze. We komen van ver en hebben veel tegengoals gehad voor mijn tijd."

"We hebben daarna een keer een blooper gehad tegen De Treffers, maar voor de rest ziet het er stabieler uit. Daar begint het mee. Ik wil meer brengen en het publiek meer vermaken, maar dan zullen we eerst meer punten moeten halen. Overwinningen vergoeden voor mij heel veel."

Nu kunnen de ogen bij de Blauwen op het bekerduel met Ajax van woensdag in de Johan Cruijff Arena. Door de spanning was de pot tegen ASWH wel een belangrijke horde. "Je weet dat je deze wedstrijd moet winnen, dus er zit druk op. Maar we zijn heel volwassen geweest, en mogen deze wedstrijd heel snel vergeten. We gaan genieten de komende dagen en willen een goed resultaat tegen Ajax", aldus de trainer.

Thomas van den Houten: "Ik wist nog niet dat we tegen Ajax zouden spelen toen ik tekende"


VAN DEN HOUTEN MATCHWINNER

Het enige doelpunt van de dag werd gemaakt door Thomas van den Houten, die in de winterstop overkwam van AFC. "Hier ben ik heel blij mee, met de overwinning en ook nog het enige doelpunt", zegt hij. "Als neutrale kijker zou je deze wedstrijd niet graag nog een keer willen zien. Voor ons is het belangrijk dat we die pot winnen. En nu gaan we op naar de volgende wedstrijd."

Ging Van den Houten speciaal voor het duel met Ajax naar Spakenburg? "Ik wist nog niet dat we tegen Ajax zouden spelen toen ik tekende. Het was al rond en toen kwam die loting", lacht hij over zijn transfer. "Het is een nieuwe stap, nieuwe motivatie en nieuwe prikkel. Na drie jaar AFC had ik het gevoel dat ik iets anders wilde doen. Dat sprak veel vertrouwen uit. Ik wilde nog een keer bij Spakenburg spelen in de Tweede divisie."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -