Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Maarten Paes: "De eerste vijf dagen had ik veel pijn. Nu gaat het gelukkig beter."

1/5
UTRECHT - FC Utrecht moet het voorlopig stellen zonder eerste doelman Maarten Paes, maar hoe lang 'voorlopig' is, is niet duidelijk. De doelman is in elk geval langer dan ťťn of twee wedstrijden uitgeschakeld door de schouderblessure die hij tijdens het trainingskamp in Spanje opliep.

"In de wedstrijd tegen Leverkusen kwam er een diepe bal", legt Paes uit in het RTV Utrechtprogramma Een Berg Sport. "Ik kwam uit en kopte hem weg. Daarbij viel ik." Op het stroeve gras lag Paes direct stil. "Ik bleef hangen in het droge gras. Als het natter was geweest, was ik doorgegleden."

 "Ik voelde direct dat het niet goed was" | Foto: Namen & Rugnummers

"Ik voelde direct dat het niet goed was", vervolgt Paes. "Maar wat het was kon ik niet herkennen. Ik heb nog nooit zoiets gehad." Paes probeerde het nog even, maar moest zich in de rust laten vervangen. In het ziekenhuis kwam een flinke kneuzing aan het licht. "En er zijn problemen met de bandjes", vertelt Paes. "Daar moet je voorzichtig mee zijn als keeper. Als je te vroeg weer begint, kan je nog meer beschadigen."

Terug in Nederland volgde nog een onderzoek. "Er is niets gebroken en ik hoef niet geopereerd te worden." Hoe lang Paes eruit is, is niet duidelijk. "Ik wil mezelf ook geen tijdslimiet opleggen. Ik ben bang dat ik mezelf dan ga forceren om die limiet te halen." De doelman beleefde een slechte week. "De eerste vijf dagen had ik veel pijn en sliep ik slecht. Nu gaat het gelukkig beter."

Maarten Paes in Een Berg Sport


JEROEN ZOET

FC Utrecht handelde snel, toen duidelijk was dat Paes er voor langere tijd uit zou zijn. David Jensen was geen optie meer voor de plek onder de lat en voor de talentvolle Fabian de Keizer vond FC Utrecht het nog te vroeg. Dus werd dinsdag elfvoudig international Jeroen Zoet gehuurd van PSV om de geblesseerde goalie te vervangen. "Hij is ervaren en ik kan veel van hem leren", zegt Paes.

De doelman ziet nog meer voordelen aan de komst van Zoet. "Met hem als vervanger is de druk op mij ook een beetje weg. Ik hoef me niet te haasten met mijn herstel." En als Paes weer fit is, komt Zoet als het aan hem ligt weer op de bank. "Dat is wel de bedoeling", lacht Paes. "Maar we zien wel. Ik moet eerst zelf fit worden."

TAP EN ODE

Eveneens in Een Berg Sport was Edwin de Kruijff te gast aan de tap bij Ap, en ging de Ode van Korneel over Cupfighter FC Utrecht.

De Ode van Korneel


Aan de Tap met Ap


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -