Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Rentree Gert Kruys tegen club waarvoor hij Vogels in 2014 verliet

1/2
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Gert Kruys maakt zich op voor rentree op de bank bij IJsselmeervogels. Die rentree maakt hij uitgerekend tegen de club waarvoor hij in 2014 bij de Vogels vertrok, zij het dat hij toen trainer werd van de hoofdmacht van Sparta. Zatardag zijn de Rotterdamse beloften de tegenstander voor de Rooien.

DRUK

Het duel op Spangen staat onder druk voor IJsselmeervogels. De ploeg die in oktober als koploper nog een voorsprong van vijf punten had op de nummer twee van de ranglijst, staat nu derde met vijf punten áchterstand op koploper HHC Hardenberg. Om de titel niet uit zicht te laten verdwijnen, moet er op Spangen gewonnen worden.

Dat lukt dit seizoen niet veel ploegen. Jong Sparta, getraind door voormalig IJsselmeervogelscaptain Jeroen Rijsdijk, haalde 17 van de 21 punten in eigen stadion. Alleen GVVV wist op het Kasteel te winnen. Jong Sparta staat twaalfde.

Wat statistisch gezien vóór IJsselmeervogels pleit, is dat die ploeg het juist in uitwedstrijd (iets) beter doet dan thuis: uit 16 uit 8, thuis 15 uit 9.

 Sanny Monteiro, hier in de derby tegen Spakenburg, is geblesseerd Sanny Monteiro, hier in de derby tegen Spakenburg, is geblesseerd | Foto: Geert Lommers

MONTEIRO

Gert Kruys kan niet beschikken over centrumverdediger Sanny Monteiro, die vorige week tegen HHC Hardenberg een hamstringblessure opliep. Wisselspeler Yannick Cortie is er ook niet bij, hij is ziek. De plaats van Monteiro in de basis zal waarschijnlijk worden ingenomen door routinier Kevin van Diermen.

Eerder dit seizoen won IJsselmeervogels thuis met 4-2 van Jong Sparta. De Vogels gingen twee keer eerder op bezoek op Spangen. Twee jaar geleden werd met 3-1 verloren, vorig seizoen won IJsselmeervogels met 3-1.

LIVE

Jong Sparta - IJsselmeervogels begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -