met een nederlaag bij Jong FC Utrecht, een dag later staat nog altijd een grote glimlach op zijn gezicht." /> met een nederlaag bij Jong FC Utrecht, een dag later staat nog altijd een grote glimlach op zijn gezicht. (Foto: Orange Pictures)" /> met een nederlaag bij Jong FC Utrecht, een dag later staat nog altijd een grote glimlach op zijn gezicht." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Jord Ruijgrok glundert na debuut bij Jong FC Utrecht: "De sfeer was echt bizar"

1/2
UTRECHT - Jord Ruijgrok debuteerde weliswaar met een nederlaag bij Jong FC Utrecht, een dag later staat nog altijd een grote glimlach op zijn gezicht. De 18-jarige keeper blonk uit tegen De Graafschap op De Vijverberg, maar moest in blessuretijd nog wel de beslissende tegengoal slikken. "Ik wil meer mooie dingen laten zien", belooft hij.

Jord Ruijgrok ambitieus: "Ik wil hard werken naar het eerste en daar mijn plek vinden"


"Dit was echt 100% genieten", blikt Ruijgrok terug op zijn debuut in de Eerste Divisie. "De sfeer was echt bizar. Ik had zelf nog nooit zoiets gezien. De wedstrijd was super hectisch. De spanning blijft mij het meeste bij. Die sloeg echt wel even toe, maar dan loop je het veld op en dan besef je je dat het je debuut is. Dat gevoel zit nog steeds in mijn hoofd."

Ruijgrok wist zich te onderscheiden onder de lat. "De eerste redding die ik maakte, was een heel raar moment. Maar ik wist hem wel te pakken via de paal, en dan ben je direct scherp. Ik groeide daarna in de wedstrijd", zegt hij. "Ik kreeg ook een paar berichtjes, dat dit het mooiste is wat je kan wensen."

Uiteindelijk moest Ruijgrok na 67 minuten vissen bij een poging van Leroy Owusu en in de 95ste minuut na miscommunicatie met verdediger Mark Pabai. Spits Ralf Seuntjens wist slim te profiteren en de eindstand op 2-1 te bepalen.

Ik hoorde dat ik niet mee op trainingskamp ging, de kans was dus aanwezig dat ik misschien zou gaan spelen"
Keeper Jord Ruijgrok

TRAININGSKAMP

Ruijgrok wist pas anderhalve week geleden dat hij zijn debuut zou kunnen maken in het betaalde voetbal. Het eerste elftal ging op trainingskamp (tot en met 11 januari) en nam vijf keepers mee, waarvan vier 'concurrenten' van Ruijgrok. De doelman van Onder-19 bleef in Nederland en schoof op in de pikorde bij Jong Utrecht.

"Ik hoorde dat ik niet mee op trainingskamp ging. De kans was dus aanwezig dat ik misschien zou gaan spelen, dus ik was tegen het thuisfront een beetje terughoudend. Maar naarmate de week vorderde werd duidelijk dat ik toch echt wel ging spelen. Toen was het voorbereiden en ging het gebeuren... Het was heel spannend en heel leuk!", glunderde Ruijgrok in het radioprogramma Namen en Rugnummers.

Balen dat hij niet mee mocht op trainingskamp met de ploeg van trainer John van den Brom, doet Ruijgrok niet. "Natuurlijk had ik daar heel graag bij willen zijn, maar je profdebuut is wel iets bijzonder wat je de rest van je leven onthoudt. Ik wil hard werken naar het eerste en daar mijn plek vinden. Ik wil meer mooie dingen laten zien. Ik ben nog lang niet klaar en hoop dat ik zo snel mogelijk weer een kans ga krijgen", is hij ambitieus.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -