Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

IJsselmeervogels: de spelers zijn nu aan zet

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De selectie van IJsselmeervogels heeft zichzelf op scherp gezet, door in de aanloop naar de topper in de Tweede divisie tegen HHC Hardenberg het vertrouwen in trainer Ted Verdonkschot op te zeggen. In het duel van de Bunschotense nummer twee van de ranglijst tegen de koploper uit Hardenberg is zaterdag eigenlijk maar één antwoord mogelijk.

Verdonkschot, die eind vorig seizoen ook al onder vuur lag, kreeg woensdagavond na een Spaans trainingskamp te horen dat de spelers niet met hem verder wilden. In de Gooi en Eemlander reageerde hij zeer kritisch op dat besluit. Zaterdag tegen HHC Hardenberg nemen zijn voormalige assistent Rick Testa la Muta en keeperstrainer Jacob Mulder de honneurs waar.

OPVOLGING VERDONKSCHOT

"Voor het aanstellen van een assistent was de tijd te kort", stelt Testa la Muta nuchter. "Jacob en ik hebben donderdag de training gedaan, zaterdag doen we de wedstrijd." Of het de enige wedstrijd van Testa la Muta als hoofdtrainer van de Rooien blijft, of dat hij eventueel het seizoen afmaakt, is nog onduidelijk. "Daar beslissen we komende week over", zegt tc-voorzitter André van Diermen.

Wat wel duidelijk is, is dat Berry Smit, die volgend seizoen hoofdtrainer wordt van IJsselmeervogels, niet tussentijds zal instappen. De tc en Smit hebben dat overleg besloten.

Testa la Muta heeft tegen de koploper een complete spelersgroep tot zijn beschikking. "Mike van de Laar kwam ziek terug uit Spanje. Hij heeft donderdag niet getraind maar is er wel bij", zegt de Utrechter.

HISTORIE

HHC Hardenberg wordt getraind door Gert Jan Karsten, die in het verleden het tweede van de Vogels onder zijn hoede had. De Sallanders zijn bepaald geen favoriete tegenstander van IJsselmeervogels. Van de negen keer dat HHC de rode zijde van de Westmaat bezocht, gingen ze zes keer met de zege aan de haal.

Dat gegeven, gevoegd bij de wetenschap dat IJsselmeervogels dit seizoen in uitwedstrijden beter presteert dan thuis, én het feit dat HHC na vier zeges op rij koploper is in de Tweede divisie, maakt het duel van zaterdag tot een heuse topper.

LIVE

Die topper begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -