Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

IJsselmeervogels overwintert in beker: "Maar ons spel leek nergens naar"

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels plaatste zich dinsdag voor het eerst sinds 1975 voor de laatste 16 van het toernooi om de KNVB beker. De tweededivisionist uit Bunschoten versloeg het n klasse lager spelende SteDoCo met 1-0. Maar van euforie was bepaald geen sprake bij de Vogels. "Het zag er niet uit vandaag", erkende trainer Ted Verdonkschot. "De laatste paar weken ging het hartstikke goed. Maar vandaag ballen over vijf, zes meter die niet aankwamen, jongens die niet samenspeelden, het leek nergens naar."

Dat beaamde ook verdediger Kevin van Diermen, die de van een schorsing teruggekeerde Marciano van Leijenhorst uit de basis hield. "Het was niet n van onze beste wedstrijden, en dat is voorzichtig uitgedrukt. Je weet dat ploegen die de underdog zijn vaak wel gelijkwaardig zijn in dit soort wedstrijden. Dus op voorhand denk je: als je maar doorgaat, maakt niet uit hoe. Maar ik had wel een betere pot willen spelen."

Kevin van Diermen: "Ik had wel een betere pot willen spelen."


Naar de oorzaak van het slechts spel was het gissen. "We hebben zaterdag een zware wedstrijd gespeeld onder zware omstandigheden", zei Van Diermen. Zijn trainer zocht het ergens anders. "Ik denk dat ze aan de winterstop toe zijn en dat merk je duidelijk", aldus Verdonkschot. "Iedereen wil, daar ben ik van overtuigd. Maar het zat ervandaag niet in."

Het resultaat vergoedde echter alles voor de trainer van IJsselmeervogels. "Niemand praat zo meteen meer over die wedstrijd. We zitten zaterdag in de koker. Daar gaat het om." En wat voor tegenstander daar dan uit gaat komen, dat is afwachten. "Ik hoop op een thuiswedstrijd, maar dan zullen we beter voor de dag moeten komen dan vandaag."

Ted Verdonkschot: "We zitten zaterdag in die koker, daar gaat het om"


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook




Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -