Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

GVVV is klaar voor PSV: "Het gaat een feestje worden"

1/4
VEENENDAAL - Woensdag om 20.45 uur gaat voor GVVV een droom in vervulling. De tweededivisionist uit Veenendaal speelt dan in de tweede ronde van de KNVB beker tegen PSV. "Als wij een héle goeie dag hebben en zij een héle slechte, en het licht valt een paar keer uit, dan hebben we misschien een kans."

Aan het woord is Loek Budding, oud speler, elftalleider en voorzitter en tegenwoordig 'gewoon' bestuurslid van GVVV. "Dit zijn de krenten uit de pap. Vanaf het moment dat de loting bekend werd, was iedereen er 200 procent mee bezig."

GVVV maakt zich op voor bekerwedstrijd tegen PSV


"Vanaf het moment dat de loting bekend werd, is iedereen er 200 procent mee bezig"


Op sportpark Panhuis moesten de nodige aanpassingen worden aangebracht, vertelt Budding. "Onze verlichting is 300 lux en voor live tv-registratie van FOX is 500 lux nodig." Dus worden er vier hoogwerkers neergezet met 200 lux extra. "Dan is het voldoende."

 De huidige lichtsterkte bij GVVV is onvoldoende voor een live tv-registratie De huidige lichtsterkte bij GVVV is onvoldoende voor een live tv-registratie | Foto: Geert Lommers

GVVV ontvangt woensdagavond ook 375 supporters van PSV. "We hebben een uitvak, dus dat is geen enkel probleem", weet Budding, die belooft dat de Brabantse fans gastvrij zullen worden ontvangen. "Wij zorgen in het uitvak voor horecafaciliteiten."

Wat het resultaat ook moge zijn, voor Budding is de avond op voorhand geslaagd. "Het gaat een feestje worden, dat zul je woensdag zien." Voor dat feestje verkocht de Veenendaalse club 4.000 kaarten, het sportpark is uitverkocht.

Bij GVVV, dat na de zege van zaterdag op Koninklijke HFC negende staat, is op de langdurig geblesseerde Martin van Eck na iedereen fit. PSV mist in elk geval de geblesseerde Donyell Malen. En uiteraard Mark van Bommel, die maandag na een lange reeks van slechte resultaten werd ontslagen.


De 39-jarige topscorer Berry Powel, die in de competitie al tien keer scoorde, toonde zich direct na de loting optimistisch over de kraker tegen PSV. "Mooie loting, nog nooit verloren van PSV in de beker", twitterde de spits. En toen voetbalzone.nl nog dezelfde dag schreef dat PSV niet meer aan het landskampioenschap hoefde te denken, reageerde Powel: "Aan de beker ook niet."

Verslaggever Robert Jan Booij nam vanochtend een kijkje bij GVVV.
Verslaggever Robert Jan Booij nam vanochtend een kijkje bij GVVV.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -