Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

IJsselmeervogels speelt voor de beker tegen SteDoCo: "We mogen ze niet onderschatten"

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is de grote favoriet, dinsdag in de KNVB bekerwedstrijd tegen SteDoCo. De Vogels zijn tweede in de Tweede divisie, SteDoCo is de nummer twaalf in de Derde divisie. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg uit het Zuid Hollandse Hoornaar met 1-1 gelijk tegen DOVO uit Veenendaal.

Bij SteDoCo is Frans Adelaar de trainer. De IJsselsteiner zat tussen 2013 en 2015 46 keer als trainer op de bank van IJsselmeervogels. "Ik ken hem nog vrij goed", zegt middenvelder Maikel de Harder van de Vogels. "We wonnen met hem de districtsbeker."

Maikel de Harder: "Wij zijn de favoriet"


"Hij kan er een team van maken", geeft De Harder een kwaliteit van Adelaar aan. "Maar wij zijn de favoriet. We willen de volgende ronde halen en dan een mooie ploeg loten."

NOG NOOIT VERLOREN

Dat had Frans Adelaar met SteDoCo het liefst deze ronde al gedaan. "Wij hadden liever thuis gespeeld tegen een grote profclub", zegt de voormalige middenvelder, die zijn ploeg niet kansloos acht op de Westmaat. "Volgens mij heeft SteDoCo vier keer tegen IJsselmeervogels gespeeld en drie keer gewonnen. Een keer werd het gelijk."

 Frans Adelaar: Frans Adelaar: "In de beker is alles mogelijk" | Foto: Geert Lommers

"In de beker is alles mogelijk", vervolgt Adelaar. "Je kunt alle risico's nemen. En voor een wedstrijd tegen IJsselmeervogels hoef ik mijn spelers niet te motiveren." Maikel de Harder kent de gevaren van dergelijke bekerduels. "We mogen ze zeker niet onderschatten."

"Volgens mij heeft SteDoCo nog nooit van IJsselmeervogels verloren"


IJsselmeervogels raakte afgelopen zaterdag de koppositie in de Tweede divisie kwijt door een nederlaag bij Katwijk en zal de laatste wedstrijd van 2019 winnend willen afsluiten. Trainer Ted Verdonkschot kan dinsdagavond beschikken over een complete selectie, inclusief Marciano van Leijenhorst, die terugkeert van een schorsing.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -