Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vogels als nummer twee winterstop in: "Het was een vecht- en knokwedstrijd"

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Ted Verdonkschot zag zijn IJsselmeervogels met 2-1 verliezen op bezoek bij Katwijk. De vertrekkende trainer heeft toch complimenten voor de Rooien. "Ik kan ze niets kwalijk nemen. De tweede helft was een vecht- en knokwedstrijd", zegt hij.

Ted Verdonkschot: "Dat die 2-1 twee minuten voor tijd valt, is zuur en klote"


"Ik vond dat we er hartstikke goed in zaten de tweede helft. Danny van den Meiracker is prima ingevallen en we konden voetballend er goed doorheen spelen", blikt Verdonschot terug. "In de latste tien, vijftien minuten gingen zij pompen. Die corner kan er altijd invallen. Dat mag niet gebeuren, dat weten we, maar dat kan altijd. De manier waarop we die corner weggaven, maar daar stonden we niet goed. Dan is het zuur dat je zo verliest."

"We konden de bal niet vasthouden voorin in de eerste helft", zegt Verdonschot. "Dat hadden we veel slimmer moeten doen. Aan het einde valt die 2-1 twee minuten voor tijd, dat is zuur en klote. Maar we staan er nog bij en hebben dinsdag nog een leuke wedstrijd. Daar moeten we ons nu op gaan richten, maar ik heb genoeg positieve punten gezien deze wedstrijd. En er kan nog van alles gebeuren na de winterstop."

Dinsdag wacht voor IJsselmeervogels de bekerwedstrijd tegen Derde divisionist SteDoCo van trainer Frans Adelaar.

SCHAAP ZAG STRIJD

IJsselmeervogels-doelman Jaimy Schaap had twee minuten voor tijd geen reactie op de inzet van Robert Susan, die de 2-1 opleverde. "Het is altijd extra teleurstellend. Op basis van de tweede helft denk ik dat we meer verdiend hadden. We krijgen net na rust een grote kans, maar kort daarna ligt hij bij ons erin. We komen dan nog sterk terug, maar het is jammer dat je hem zo laat nog tegenkrijgt."

Jaimy Schaap: "Op basis van de tweede helft denk ik dat we meer verdiend hadden"


"Het ging over en weer", zegt Schaap over de tweede helft. "Het weer was lastig, vooral met de harde wind. Het was echt een knokwedstrijd. We mogen trots zijn dat we zo voor elkaar kunnen vechten. Het is niet anders."

"Nu op naar dinsdag, dat is een belangrijke bekerwedstrijd en daar kunnen we nog goed de winterstop in gaan. We hebben een prima eerste seizoenshelft, alleen is het jammer dat je het zo afsluit. Als we dinsdag winnen, ga je toch met een goed gevoel de winterstop in", aldus de goalie.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -