Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ongeslagen Calderwood baalt van winterstop: "Iedereen is op dit moment tevreden"

1/3
VEENENDAAL - DOVO-trainer Scott Calderwood is na twee wedstrijden met de Veenendaalse club nog altijd ongeslagen. De oefenmeester zegt het heel erg naar zijn zin te hebben en volgens hem geldt dat op dit moment voor de hele selectie.

Vorige week won Calderwood bij zijn debuut als trainer van DOVO met 5-0 van ONS Sneek. Deze zaterdag eindigde de ontmoeting met SteDoCo in een 1-1 gelijkspel waardoor Calderwood zijn ongeslagen status behoudt. "Gelukkig wel", reageert Calderwood lichtelijk opgelucht na het gelijkspel.

"Ik ben hier heel erg tevreden mee, ook al kom je hier om te winnen. Als je ziet hoe die jongens terugkomen na de tegentreffer tegen een moeilijke tegenstander met slechte weersomstandigheden dan ben ik heel tevreden."

Ik geniet ervan om met die gasten te werken"
Scott Calderwood

Scott Calderwood pakte in zijn eerste twee duels met DOVO vier punten


Desondanks vond Calderwood zijn ploeg de betere partij. "Zeker het kwartier voor rust. Na rust hadden we het iets moeilijker." Aanvaller Roy Bakkenes sluit zich aan bij zijn trainer. "Ik denk dat er wel meer had ingezeten. Als we iets zorgvuldiger waren hadden we hem kunnen. Maar waar wij staan is ieder punt belangrijk."

Alles is nu duidelijker voor ons"
Roy Bakkenes

Roy Bakkenes zorgde voor de gelijkmaker namens


SFEER

Calderwood heeft het tot dusver naar zijn zin in Veenendaal. Volgens de oefenmeester zit het met zijn groep op dit moment goed. "Als ik nu de kleedkamer binnenloop is iedereen tevreden, dat wilde ik hebben. Iedereen heeft nu iets van 'We gaan ervoor met zijn allen'."

"Het grootste dat is veranderd, is dat we in wedstrijden als vandaag niet nog een late tegentreffer krijgen", zegt de oefenmeester, die baalt dat hij na twee duels als trainer al te maken heeft met de winterstop. "Ik ben een liefhebber, ik geniet ervan om met die gasten te werken, met zoveel kwaliteit. Dit is een mooie club."

Bakkenes lijkt vooralsnog blij te zijn met de komst van Calderwood. "Alles is nu duidelijker voor ons. We spelen met drie spitsen en dat geeft ons niet alleen duidelijkheid, maar ook vertrouwen."

DOELPUNT

Bakkenes zorgde voor de belangrijke gelijkmaker. Zijn schot vloog, met hulp van de wind, op prachtige wijze het doel in. "Hij zat er goed in. Daar geniet je van. Het is wel jammer dat het slechts de 1-1 was, want we zaten goed in de wedstrijd", aldus Bakkenes.

RANGLIJST

DOVO moet in de tweede seizoenshelft op de ranglijst nog een flinke inhaalslag maken. De Veenendalers staan vijftiende. Die plek zorgt aan het einde van het seizoen voor nacompetitie tegen degradatie. "Ik denk dat wij nog een hoop punten gaan pakken en de aansluiting gaan vinden met de ploegen boven ons", besluit Bakkenes vol vertrouwen.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -