Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Acheffay vaste waarde bij Jong FC Utrecht: "Totaal geen spijt van transfer"

1/2
UTRECHT - Hicham Acheffay heeft zich in zijn eerste maanden bij Jong FC Utrecht gevestigd tot vaste waarde. In 17 van de 19 gespeelde wedstrijden kwam de buitenspeler in actie namens de beloften. "Ik heb totaal geen spijt van mijn transfer van Jong Vitesse", zegt hij.

Hicham Acheffay: "Ik voel mij sterker en fitter, ook fysiek en voetballend"


"De keuze voor FC Utrecht had ik al gemaakt voor Vitesse zich terugtrok uit de piramide", aldus Acheffay in het radio-programma Namen en Rugnummers. Hij merkt veel verschil tussen vorig jaar (Tweede divisie) en dit jaar (Eerste divisie). "Je speelt hier meer wedstrijden, dus je moet ook fit zijn. Je wordt er alleen maar sterker van. Ik voel mij sterker en fitter, ook fysiek en voetballend."

Acheffay weet ook dat hij bij FC Utrecht meer kans heeft om door te groeien richting de A-selectie dan bij Vitesse. "Dat was ook een grote reden, omdat ik hier meer kans denk te hebben. Utrecht geeft ook jeugdspelers meer de kans. Ik voel mij goed en het gaat goed met het team. De kansen komen vanzelf als je het goed doet", zegt hij.

FC EINDHOVEN

De 19-jarige buitenspeler staat na zeventien wedstrijden op vier goals. Tijdens zijn basisplaats tegen FC Eindhoven van vrijdag (2-2) kwam hij niet tot scoren. Na een uur werd Acheffay vervangen door Mohammed Mallahi, die na zijn invalbeurt wťl scoorde.

Ik denk dat we het hetzelfde aan moeten blijven pakken"
Hicham Acheffay over de tweede seizoenshelft

"Wij waren het meest aan de bal en probeerden te voetballen", blikt Acheffay terug. "Zij zakten in, dus dat was lastig. Ondanks de ongelukke eigen goal uit het niets, denk ik dat wij moesten winnen."

TWEEDE SEIZOENSHELFT

Halverwege de competitie staat Jong Utrecht op een knappe achtste plaats. Dat is geen verrassing voor Acheffay. "Ik heb al eerder gezegd dat we een goede ploeg hebben en dat het mij niet zou verbazen als we het goed zouden doen", zegt hij. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma, de eerste wedstrijd van de terugronde in de competitie.

"Ik denk dat we het hetzelfde aan moeten blijven pakken. We moeten leren van de fouten die we hebben gemaakt en zorgen dat we daar beter in gaan worden. We hebben vaak doelpunten tegen gekregen in de laatste minuten. Als we daar beter in worden, dan gaat het wel goed komen."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -