Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Van der Maarel terug in basis: 'Hoor dat ik minder gefrustreerd ben'

1/6
UTRECHT - Linksback Mark van der Maarel wil wedstrijden met FC Utrecht na de zomer in 2018 en de eerste duels van seizoen 2019-2020 zo snel mogelijk vergeten. Hij stond niet in de basis. Tegenwoordig is de routinier een vaste naam op de linksbackpositie.

Terug naar de tijd wanneer Van der Maarel plaats moest nemen op de bank. In het televisieprogramma Een Berg Sport geeft hij aan dat hij toen 'over de zeik' was. "Je voelt je machteloos. Je hebt de overtuiging dat je het verschil kan maken. Als ik dat gevoel niet zou hebben, zou ik niet terug kunnen komen."

Mark van der Maarel: "Ik denk dat ik een bijdrage kan leveren aan een succesvol team"


Terugkeren is hem gelukt. In het thuisduel tegen FC Emmen op 14 september 2019 maakte hij na lange tijd van afwezigheid zijn rentree aan de aftrap. Daar is hij blij mee, net als zijn omgeving. "Ik hoor om me heen dat ik minder gefrustreerd ben", zegt Van der Maarel.

Mark van der Maarel: "Als ik een partij verlies op training, dan ben ik een minder leuke Mark"


Zijn ploeggenoot Urby Emanuelson speelt momenteel weinig. Hij neemt de rol van routinier op zich door veel met spelers te praten. Van der Maarel: "Dat doe ik ook wel, maar uiteindelijk wil ik mijn ei kwijt kunnen. Ik denk dat ik een bijdrage kan leveren aan een succesvol team. Dit gaat gepaard met emotie. Als ik een partij verlies op training, dan ben ik een minder leuke Mark."

FC Utrecht wist na drie nederlagen op rij afgelopen zondag met 1-0 te winnen bij FC Groningen. Dat resulteert in een tiende plek in de Eredivisie. "We willen hoger eindigen, maar tegelijkertijd zit daar de valkuil in."

De analyse van FC Groningen - FC Utrecht van Gert Kruys


Gert Kruys analyseert de afgelopen wedstrijd tegen de Groningers aan de hand van een aantal momenten (zie video hierboven). Hij praat onder andere over de katachtige redding van Maarten Paes op het schot van Deyovaisio Zeefuik. "Daarmee hield hij ons in de wedstrijd. Paes ontwikkelt zich heel goed", aldus Kruys.

De ode van Korneel Evers


FC Utrecht gaat zondag op bezoek bij Heracles. FC Utrecht kan vertrouwen halen uit de afgelopen zeven duels in Almelo, waarin slechts n keer verloren werd. De mannen aan tafel hebben geloof in een goed resultaat voor de Utrechters (zie video hieronder).

Aan de Tap en de voorspellingen van Heracles - FC Utrecht
Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -