Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

IJsselmeervogels kan als koploper de winterstop in

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels kan zaterdag de eerste seizoenshelft afsluiten als koploper van de Tweede divisie. De koploper speelt uit tegen Katwijk, dat met slechts vier punten achterstand vijfde staat.

Trainer Ted Verdonkschot kan beschikken over een compleet fitte selectie. In de aanloop naar het duel tegen Katwijk speelden de Vogels vorige week eindelijk weer eens een goede wedstrijd. Noordwijk werd met 4-2 verslagen, al maakte IJsselmeervogels het na een 3-0 voorsprong nog onnodig spannend.

Bij Katwijk is het onrustig. Er is kritiek op trainer Jan Zoutman, ex-Vogels, en die kreeg deze week te horen dat zijn contract na dit seizoen niet wordt verlangd. Wat wel positief is voor de kampioen van 2018, is dat de laatste drie thuisduels gewonnen.

Katwijk - IJsselmeervogels geldt als een zaterdagklassieker, maar werd pas twaalf keer eerder gespeeld. Dat heeft te maken met het feit dat Katwijk zich pas in de jaren '90 op het hoogste amateurniveau meldde. Bovendien zaten beide clubs niet altijd in dezelfde afdeling. Van die twaalf duels won IJsselmeervogels er vijf, met als hoogtepunt de 1-5 in 2014.

Het duel in Katwijk begint om 15.30 uur en is live te volgen bij Radio M Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -