Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Korfbalcoach hoopt op "stukje vergeving" na poging om gele kaart van scheids af te pakken

MAARSSEN - De korfballers van OVVO uit Maarssen verloren zaterdag met 23-24 van KCR. Maar de uitslag is niet waar de wedstrijd om herinnerd zal worden. OVVO-coach Erwin van der Putten had achteraf aanmerkingen op de scheidsrechter, kreeg daarvoor een gele kaart en probeerde die toen af te pakken.

Dat afpakken lukte niet, maar hij kreeg voor zijn poging een andere kaart van de scheidsrechter: de rode. Op onderstaande video is te zien hoe de trainer vervolgens door meerdere omstanders moet worden weggehaald bij de scheidsrechter."Ongelofelijk ongepast en onsportief", blikt de trainer in een schriftelijke reactie terug op het incident. De korfbalbond heeft Van der Putten geschorst tot 25 januari, het OVVO-bestuur heeft dat besluit overgenomen.

Van der Putten biedt zijn excuses aan, dat deed hij naar eigen zeggen eerder al aan de scheidsrechter. "Ik kan niet verwachten dat met mijn excuses alles is vergeven, hoewel ik wel hoop op een stukje vergeving. Na een goed gesprek met het bestuur kan ik zeggen dat ik echt heel graag wil dat het weer goedkomt." Om de geleden imagoschade te herstellen gaan de coach en zijn team clinics en onderlinge wedstrijden organiseren voor jeugdspelers.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -