Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

IJsselmeervogels snakt naar een goeie wedstrijd

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het was op 5 oktober, de week voor de derby tegen Spakenburg, dat IJsselmeervogels voor het laatst echt een goede wedstrijd speelde. Uit tegen GVVV werd met 3-0 gewonnen. Een week later tegen Spakenburg verspeelden de Rooien volstrekt onnodig een 2-0 voorsprong en daarna werd het kwakkelen.

Het dieptepunt volgde twee weken geleden, toen Koninlijke HFC IJsselmeervogels op eigen veld te kijk zette: 1-5. Vorige week boekten de mannen van Ted Verdonkschot een onverdiende en zeer mazzelige zege bij Scheveningen. Doelman Jaimy Schaap voorkwam puntenverlies.

Zaterdag speelt IJsselmeervogels thuis tegen Noordwijk. Na vier duels stonden beide ploegen samen bovenaan, maar debutant Noordwijk bleek boven de stand te leven. Inmiddels is de ploeg afgezakt naar de elfde plaats. IJsselmeervogels is, ondanks alles, nog altijd tweede en zou zaterdag terug kunnen keren aan de kop van de ranglijst. Dan moet er wel gewonnen worden van Noordwijk. En precies dat is in de laatste drie confrontaties niet gelukt.

DRIE KEER OP RIJ

Vorig jaar verspeelde IJsselmeervogels in de eerste ronde van de KNVB in eigen huis een 2-0 voorsprong en verloor met 3-2. Datzelfde scenario voltrok zich, ook in de beker, een jaar eerder in Noordwijk. Noordwijk speelde toen nota bene lange tijd met tien man. Die bekerpot was de eerste keer sinds 1999 dat beide ploegen elkaar ontmoetten. De keer daarvoor was in 1999: in de nacompetitie om het zaterdagkampioenschap won Noordwijk op de Westmaat met 3-0.

Bij IJsselmeervogels keert Ali Akla na een blessure terug in de selectie. Centrale verdediger Marciano van Leijenhorst kreeg tegen Schevenmingen rood en is voor twee duels geschorst. Bij tegenstander Noordwijk speelt Huib Oversloot, die volgend seizoen voor IJsselmeervogels speelt. Noordwijk won dit seizoen pas ťťn uitwedstrijd, dat was op 7 september tegen Rijnsburgse Boys.

LIVE

IJsselmeervogels - Noordwijk begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -