Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

DOVO-bestuur wil rust bewaren: "TC niet weg om conflict"

1/3
VEENENDAAL - DOVO-voorzitter Jan Willem de Groot blikt bij RTV Utrecht terug op een onrustige week. Trainer Gert Kruys vertrok en later ook nog de Technische Commissie. Dat er een discussie zou zijn met de Business Club ontkent De Groot. De toekomstige trainer Patrick Loenen wil niets kwijt over de situatie bij de Veenendalers.

Tussentijdse komst Patrick Loenen lijkt me onwaarschijnlijk"
Jan Willem de Groot (Voorzitter DOVO)

Diverse bronnen meldden aan RTV Utrecht dat er een conflict speelde tussen de Technische Commissie en de Business Club. "Een heel hectische week", blikt De Groot terug. "Dat begon maandag met het afscheid van Gert Kruys, dat was heel pijnlijk en teleurstellend voor alle partijen. Het is in goed overleg gegaan. Je moet wel verder en dan komt het besluit dat de Technische Commissie de functies neerlegt."

"Voor ons als bestuur is het belangrijk om de rust te bewaren. De komende week komen we er hopelijk uit met iemand die het hele seizoen voor de groep gaat staan", zegt De Groot. De naam van Bert van Hunenstijn zingt rond op Panhuis, maar daar gaat de voorzitter niet op in. "Er zijn meerdere kandidaten. Uiteraard hebben wij ook een shortlist. Wij gaan met veel mensen in gesprek deze week."

PATRICK LOENEN

Volgend jaar wordt Patrick Loenen trainer van DOVO, maar een tussentijdse komst lijkt uitgesloten. "Dat lijkt mij onwaarschijnlijk, die heeft ook zijn eigen club. Dat is niet ter sprake gekomen." Nu de technische commissie die Loenen heeft aangesteld, is opgestapt is het nog maar de vraag of de oefenmeester daadwerlijk naar Veenendaal komt. "Ik wil er eigenlijk niets over zeggen", reageert Loenen tegenover RTV Utrecht. "Niemand wordt gelukkig van zo'n situatie daar, met name de mensen die DOVO een warm hart toedragen. Ik snap dat je ernaar vraagt en dat had ik ook wel verwacht. Ik ken de ins en outs niet. Ik wil het er gewoon helemaal niet over hebben."

Patrick Loenen over de situatie bij zijn toekomstige club


COMMOTIE ROND BUSINESS CLUB

Een discussie tussen de Business Club en de Technische Commissie zou ten grondslag liggen aan het vertrek van de TC. Ze zouden geen akkoord krijgen voor het halen van nieuwe spelers. "Onzin. De relatie is uitstekend. Als voorzitter heb ik een goede relatie met Robin Koelewijn de voorzitter van de BC. Er wordt altijd wat geroepen langs de lijn en op Facebook, maar dit is niet waar", zegt De Groot.

"Het is voor de buitenwacht opvallend, maar niet interessant waarom. Wij hebben het geaccepteerd en gaan voor een nieuwe start", besluit de voorzitter.

Jan Willem de Groot, voorzitter DOVO, reageert op de onrustige week"


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -