geen mooier debuut kunnen wensen bij Spakenburg." /> geen mooier debuut kunnen wensen bij Spakenburg. (Foto: Orange Pictures)" /> geen mooier debuut kunnen wensen bij Spakenburg." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Meijers wint bij debuut: "Gestolen? Dat vind ik overdreven"

1/3
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Trainer Eric Meijers had zich haast geen mooier debuut kunnen wensen bij Spakenburg. In het uitduel tegen GVVV werden drie punten gepakt en dat vindt de oefenmeester erg lekker.

Je wil krediet opbouwen en dat kan alleen maar als je wint"
Eric Meijers

"Dat vind ik een beetje overdreven", reageert Meijers op een uitspraak van trainer Niek Oosterlee. De oefenmeester van de Veenendalers vond dat winst van Spakenburg gestolen. "GVVV heeft iets meer kansen gehad dan wij, maar zeker in de fase na rust waren wij de bovenliggende partij."

Eric Meijers vond de winst van Spakenburg niet gestolen


Vooral in de eerste helft wist GVVV verschillende scoringskansen te creëren. "Via de kluts zijn we een aantal keer goed weggekomen", geeft Meijers toe. "Spakenburg en uitwedstrijden zijn nog geen goed huwelijk, dat hebben we gelukkig doorbroken vandaag", aldus Meijers. Het was de eerste uitoverwinning van Spakenburg dit seizoen.

Sinds maandag staat Meijers voor de groep van Spakenburg. "Dat je dan je eerste wedstrijd wint dat is lekker. Je wil krediet opbouwen en dat kan alleen maar als je wint", zegt hij. "Het voetbal is nog steeds hetzelfde als 100 jaar terug, maar je probeert je eigen inbreng erin te gooien. We hebben vandaag met passie en inzet gespeeld. Geluk en pech bestaat niet, wij hebben het afgedwongen."

Doelman Leon ter Wielen was belangrijk voor Spakenburg


KEEPER

Meijers is bij het grote publiek vooral bekend van de FOX-documentaire over Achilles'29. De omroep volgde de Groesbeekse een jaar lang. In het bekendste fragment scheldt Meijers vanaf de bank op zijn doelman, die hij 'een kutkeeper' noemt.

Tegen GVVV blonk doelman Leon ter Wielen van Spakenburg juist uit. Meijers kon dus in ieder geval één ding niet zeggen tegen zijn sluitpost. "Dat klopt", reageert Ter Wielen met een lach. "Ik heb een paar cruciale reddingen gehad. Samen met de achterhoede heb ik ons in de eerste helft op de been gehouden."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -