Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Loodzware klus voor DOVO na tumultueuze week

VEENENDAAL - Na een tumultueuze week, waarin met 6-2 werd verloren van Excelsior'31, trainer Gert Kruys werd ontslagen en de complete technische commissie opstapte, wacht DOVO zaterdag een loodzware klus in de Derde divisie. De Veenendalers gaan op bezoek bij koploper Sparta Nijkerk.

De Nijkerkers, onder leiding van voormalig Herculestrainer Eric Speelziek, hebben dit seizoen in thuiswedstrijden nog geen punt verspeeld. In zes duels werd 17 keer gescoord, en werden vijf tegentreffers geïncasseerd. Sparta Nijkerk, dat vorig seizoen promoveerde naar de Derde divisie, hebben vijf punten voorsprong op nummer twee DVS'33.

OUDE BEKENDEN

De selectie van Sparta Nijkerk herbergt de nodige spelers met een verleden bij IJsselmeervogels. Aanvallers Maurice de Ruiter en Bryan Burgerhout, middenvelders Donny van der Wal en Justin van Groen en verdediger Janic Makizodila speelden één of meer jaren aan de rode zijde van de Westmaat. De aanvaller Frank Heus en Gilbrano Plet zijn, evenals verdediger Leroy Oehlers, voormalig speler van Hercules.

DOVO

Bij DOVO, waar in afwachting van de aanstelling van een interim-hoofdtrainer José de la Fuente Pozo als eindverantwoordelijke op de bank zit, gaat het ronduit beroerd. Uit de laatste vijf duels werd slechts één punt gehaald en in elf competitieduels kreeg de ploeg 33 doelpunten tegen. DOVO staat 15e van de 17 en verkeert daarmee in degradatienood.

De la Fuente Pozo kan in Nijkerk niet beschikken over de geschorste Lars Middelwijk, de geblesseerde Kesley den Haag en de zieke Jordy ter Borgh.

HISTORIE

DOVO speelde in de geschiedenis elf keer eerder een competitieduel bij Sparta Nijkerk. De beste herinneringen zullen de DOVO-fans hebben aan de edities van 1994 en 2003. In 1994 veroverden de Veenendalers op de Ebbenhorst de titel in de Hoofdklasse. In 2003 won DOVO er met 7-1.

LIVE

Sparta Nijkerk - DOVO begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -