Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

DHSC schuift John Vink ondanks positieve evaluatie aan de kant: "Verrast en teleurgesteld"

1/2
UTRECHT/VLEUTEN - DHSC neemt na dit seizoen afscheid van trainer John Vink. De Vleutenaar was sinds begin 2018 de coach van de Utrechtse club. Onder leiding van Vink promoveerde DHSC van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse, waarin het nu bovenin meedraait. "Het kwam voor mij als een verrassing", zegt Vink tegen RTV Utrecht.

"Een club heeft altijd het recht om een andere trainer aan te stellen. Dat is inherent aan het vak", stelt Vink, die zich niet in de steek gelaten voelt. "Nee, ik ben verrast en was in eerste instantie teleurgesteld."

John Vink: "Ik ben verrast en was in eerste instantie teleurgesteld"


POSITIEVE EVALUATIE

De beslissing werd begin deze week genomen door het bestuur en de stichting van DHSC. "Maandagavond hadden wij een gesprek waarin een positieve evaluatie van mijn werkzaamheden werd gedaan, maar vervolgens werd gezegd dat ze voor een ander gezicht voor de groep gaan kiezen. Wie dat is, dat is aan de club", aldus Vink.

"Dinsdag is de spelersgroep ingelicht. We hebben afgesproken dat we het seizoen voortzetten zoals we al anderhalf seizoen met elkaar werken", vertelt de 57-jarige trainer, die met DHSC tweede staat in de Hoofdklasse A. "We gaan voor het hoogst haalbare. Van de spelers en mij wordt dezelfde inspanningsverplichting geist."

In november en december volgen bij elke club evaluatiegesprekken. Het zal niet de eerste keer zijn dat een ploeg 'instort' als bekend is dat de trainer na het seizoen vertrekt. Kijk bijvoorbeeld naar Gert Kruys bij DOVO. "Dat ligt ook aan hoe je als trainer en bestuur hiermee omgaan. Ik verwacht daar geen problemen in", zegt Vink, die een verleden heeft bij Elinkwijk, IJFC, Almkerk, Meerkerk en SteDoCo.

Dit kan een boost geven om ng een extra stap als spelersgroep te doen. Als dat niet gebeurt, dan zullen we daar keihard op ingrijpen."
John Vink maakt het seizoen nog wel af bij DHSC

"Het kan twee kanten op. Je kan besluiten om door te gaan, maar niets is veranderlijker dan het voetbal. Dit kan ook een boost geven om ng een extra stap als spelersgroep te doen. Als dat niet gebeurt, dan zullen we daar keihard op ingrijpen", kondigt hij aan.

MAXIMAAL RENDEMENT

Begin 2018 kwam Vink binnen bij DHSC, als opvolger van de toen vertrokken Cesco Agterberg. Vink is zeer tevreden over zijn periode in Ondiep. "Het rendement dat we halen is maximaal. We zijn vorig seizoen moeizaam begonnen en uiteindelijk kampioen geworden. Dit seizoen hebben we - met een aantal nieuwe jongens - aan het begin wat punten verloren door onszelf. Maar op dit moment kijk ik met veel tevredenheid terug op de laatste anderhalf jaar."

Vink durft zelf ook al vooruit te kijken. "Mijn eigen ambitie is om een heel mooie uitdaging te vinden bij een club die ook ambitieus is. Ik ben inmiddels 57 jaar en vind dat de club en de ambities moeten passen. Trainer zijn is een vak. Voor mij is geen enkele aanleiding om een stapje minder te doen. Ik moet wel mijn energie kwijt kunnen, dus ik wil wel een club met ambitie", zegt hij, zonder daarbij te mikken op een club uit bijvoorbeeld de Derde Divisie of de Hoofdklasse.

REACTIE DHSC

"We hebben veel ambitie en denken dat daar een nieuw gezicht bij past. We zijn John heel dankbaar en hopen dat we samen dit seizoen tot een succes kunnen maken", zegt DHSC-voorzitter Hans Berrens tegen het AD.

Over de opvolger van Vink wil DHSC nog niets kwijt. "Over een nieuwe trainer zullen we de komende tijd mededelingen doen", aldus Berrens.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -