Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

DOVO en Gert Kruys per direct uit elkaar

VEENENDAAL - Gert Kruys is niet langer trainer van DOVO. De geboren Utrechter en de Veenendaalse voetbalclub zijn uit elkaar gegaan na een reeks teleurstellende resultaten in de Derde divisie. DOVO verloor afgelopen zaterdag met 6-2 van Excelsior'31. Dat was de vierde nederlaag op rij.

Kruys lag al enige tijd onder vuur bij DOVO. Dat begon vorig seizoen, toen de sterspelers Joshua en Enrico Patrick de aanwezigheid van Kruys als argument gebruikten om een net getekend contract te verscheuren en over te stappen naar DVS'33 uit Ermelo. Stromingen binnen de club bleven Kruys de schuld geven van de contractbreuk door de twee spelers.

Begin dit seizoen bracht DOVO zonder Kruys daar over in te lichten het bericht naar buiten dat dit zijn laatste jaar als trainer van DOVO zou worden. Toen vervolgens de resultaten tegen bleven vallen, moesten ook de voorstanders van de trainer bakzeil halen.

Kruys laat weten erg teleurgesteld te zijn. "Als je een aantal wedstrijden verliest, dan wordt het onrustig. Vier nederlagen op een rij heeft gemaakt dat er besloten is om uit elkaar te gaan. Ik ben enorm teleurgesteld, maar het is niet anders."

De Utrechter laat weten ook mooie jaren te hebben meegemaakt. "Zo zijn we het eerste jaar gepromoveerd. Wat me vooral bijblijft is dat ik een mooie tijd heb gehad en het heel vervelend vind dat het zo heeft moeten eindigen."

OPVOLGING

Omdat voor volgend seizoen Patrick Loenen van Sportlust'46 al is vastgelegd als nieuwe trainer, zal DOVO nu een interim-trainer moeten aanstellen die de club tot het einde van de competitie begeleidt. Wie er zaterdag bij DOVO op de bank zit als trainer in de uitwedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk, is nog onduidelijk.

Gert Kruys was bezig aan zijn vierde seizoen bij DOVO. In zijn eerste jaar leidde hij de Veenendaalse club van de Hoofdklasse naar de Derde divisie. Daarin werd DOVO in het eerste seizoen na de promotie negende. Vorig jaar eindigden de Veendalers als elfde. Momenteel staat DOVO vijftiende. Van de elf wedstrijden werden er al zeven verloren.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -