Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Lars van der Haar na derde plek in 'zijn' Tábor: "Zit lekker in mijn vel"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Lars van der Haar vond in het Tsjechische Tábor een wedstrijd die hem op het lijf geschreven is. Tot in de slotronde deed de Woudenbergse veldrijder mee om de zege, maar hij werd uiteindelijk derde. "Ik heb er alles aan gedaan om ze af te schudden en de koers te maken, maar zij reden bij de balken net te ver weg", zegt Van der Haar.

Lars van der Haar: "Alles loopt op rolletjes en dan gaan de wedstrijden ook beter"


KOERS MAKEN

"Het was een parcours dat mij heel goed ligt", aldus de Woudenberger in het radioprogramma Namen en Rugnummers. "Het is jammer dat de rest goed over de balken springt. Dit parcours is heel zwaar, maar de zwaarte ligt in het klimmen. Na een klim ligt een korte afdaling en die pak ik goed aan."

De winst ging uiteindelijk naar wereldkampioen Mathieu van der Poel, die Eli Iserbyt versloeg. Van der Haar reed de hele wedstrijd op de voorposten. "Van der Poel kwam pas later aansluiten, daarvoor reed ik ook nog met andere jongens op kop. Maar ik heb er alles aan gedaan om ze af te schudden en de koers te maken. Zij reden bij de balken net te ver weg", blikt Van der Haar terug.

GOED IN VORM

Voor de kleine veldrijder is de podiumplek in Tábor een volgende goede uitslag: hij werd al tweede in Gavere en reed top-5 in de Koppenbergcross en op het EK. "Ik voel mij goed en zit lekker in mijn vel", legt hij uit. "Alles loopt op rolletjes en dan gaan de wedstrijden ook beter. Morgen rijden we in Hamme, dus we zijn nu heel hard onderweg om zo snel mogelijk richting België te rijden. We konden helaas niet vliegen. Meestal rijd ik na zo'n reis niet goed, maar we gaan er het beste van maken."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -