Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Oproep Spakenburg bestuur aan fans: "Gedraag je, of blijf thuis"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het bestuur van voetbalclub Spakenburg roept supporters in een open brief op zich voortaan beter te gedragen. Aanleiding voor de oproep is de rekening die buurman IJsselmeervogels heeft gestuurd na de derby van 12 oktober. Daarbij werd vuurwerk op het veld gegooid, waardoor het kunstgras beschadigd raakte. De kosten zijn verhaald op Spakenburg.

WOORDENBOEK

"Tijdens onze laatste bestuursvergadering hebben we voor de zekerheid toch maar opgezocht wat de betekenis is van het woord supporter", staat in de brief. "Het woordenboek zegt: iemand die een sportclub aanmoedigt, aanhanger is. En bij onze club hebben we er daar gelukkig héél veel van."

"Helaas zijn er ook een paar jongeren die zeggen supporter van de Blauwen te zijn, terwijl hun gedrag juist het tegenovergestelde bewijst. Ze bezoedelen de naam van onze vereniging met hun woorden en daden, vergallen steeds vaker het plezier van de échte supporters en jagen de vereniging ook nog eens op extra kosten. Kosten die wij - jij en ik als lid van de Blauwen - weer eens mogen betalen."

SCHAAMTE

Het Spakenburgbestuur meldt dat er al vier leden zijn geschorst. "Het bestuur wil het liefst niemand schorsen. Maar als recidivegedrag en de ernst van zaken soms steeds erger wordt, kunnen we maar een ding doen."

Het enige dat we hopen is dat het gezonde verstand ooit eens boven komt drijven"
Bestuur Spakenburg

Volgens het bestuur gaan veel leden inmiddels niet meer mee naar uitwedstrijden omdat zich soms schamen voor de eigen 'supporters'. Bovendien missen ze de ongedwongen, gezellige en veilige sfeer missen van de zaterdagmiddagvoetbalbeleving.

De club schrijft genoeg gesprekken te hebben gevoerd met enkele jongeren, maar dat die gesprekken nog nergens toe geleid hebben. "Het enige dat we hopen is dat het gezonde verstand ooit eens boven komt drijven", staat in de brief. "En tot die tijd moet je maar gewoon lekker thuis blijven, als je moeite hebt je normaal te gedragen. Heel véél andere - échte - Blauwe supporters doe je daar een plezier mee, zoals ook de leden en vrijwilligers."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -