Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Lars van der Haar na 2e plaats in Gavere: "Mijn vorm is stijgende"

1/3
WOUDENBERG - Lars van der Haar kan terugkijken op een prima week. De veldrijder uit Woudenberg won dinsdag zijn eerste wedstrijd van het seizoen bij de Nacht van Woerden. Zondag eindigde hij in de hoger aangeschreven Superprestige in Gavere als tweede.

Lars van der Haar: "Ik ben blij met elk puntje"


Van der Haar moest alleen passen voor het geweld van de Belg Eli Iserbyt, die al het hele seizoen de lakens uitdeelt. "Mijn vorm is stijgende en ik hoop dat we dat lang kunnen volhouden", was de eerste reactie van de Woudenberger in Namen en Rugnummers, "Ik ben hier heel blij mee want Eli (Iserbyt) was een klasse apart."

Van der Haar reed rondenlang aan kop van een grote groep met achtervolgers. Na wat krachtinspanningen slaagde hij erin om de groep flink uit te dunnen. "Ik zat daarna wel in dubio, omdat we met drie man om twee podiumplekken streden. Daarom ben ik andelhalve ronde voor het eind vol aangegaan. Toen heb ik ze (Laurens Sweeck en Tom Pidcock) op een gaatje kunnen rijden en dat kunnen volhouden."

 Lars van der Haar gaat juichend over de streep in Woerden Lars van der Haar gaat juichend over de streep in Woerden | Foto: Geert Lommers

Van der Haar gaat na drie wedstrijden aan de leiding in de Superprestige. Hij is de meest constante renner, want winnen deed Van der Haar nog niet in de cyclus. "Het is heel moeilijk om punten te sprokkelen in de Superprestige. Dus ik ben blij met elk puntje. Geen idee of ik aan het einde van het seizoen nog bovenaan sta, maar ik ga het in ieder geval wel proberen."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -