1-2 zege op Sparta." /> 1-2 zege op Sparta. (Foto: fcutrecht.nl)" /> 1-2 zege op Sparta." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Blijdschap bij FC Utrecht na moeizame zege: "Hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt"

1/4
UTRECHT - Er heerste opluchting bij FC Utrecht na de 1-2 zege op Sparta. De ploeg van John van den Brom had moeite met de defensief ingestelde Rotterdammers en dus was de trainer opgelucht over de overwinning, die hij overigens wel verdiend vond.

John van den Brom (FC Utrecht): "Openingsfase van ons vond ik heel erg sterk"


"We wisten wat we van Sparta konden verwachten, want daar hadden we de hele week op getraind. Het is lastig voetballen tegen zo'n ploeg, maar ik vind dat de jongens dat goed hebben gedaan in grote delen van de wedstrijd. In de laatste fase hadden we het alleen veel beter kunnen en moeten uitspelen", aldus Van den Brom in gesprek met RTV Utrecht.

Verdediger Mark van der Maarel in gesprek met René van den Berg


Verdediger Mark van der Maarel was kritisch, ondanks de zege van zijn ploeg. "Want ik vond dat we teveel meegingen in het spelletje dat Sparta probeerde te spelen en daar ligt onze kracht niet. Als we het beter hadden uitgespeeld hadden we het eerder in de wedstrijd al beslist en waren we uitgelopen naar 3-1 of 4-1. Nu werd het op het einde nog onnodig spannend."

Aanvoerder Willem Janssen vond dat het ook te maken had met de manier van spelen van tegenstander Sparta. "Zelfs bij een 2-1 achterstand bleven ze in de tweede helft lange tijd geen druk zetten op de bal. Pas de laatste twintig minuten gingen zij wat verder naar voren spelen. Hoe wij daar dan mee omgaan, is niet goed. In de slotfase hadden we het met onze snelheid voorin veel beter moeten uitspelen, maar dat lukte niet door de onzorgvuldigheid aan de bal."

Aanvoerder Willem Janssen praat na over de 2-1 zege van zijn ploeg


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -