Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Geerte Hoeke voor het eerst op podium in Belgische cross: "Wist dat winnen lastig zou worden"

1/2
MAARN/AMERSFOORT - Veldrijdster Geerte Hoeke heeft haar goede seizoensstart nu ook een vervolg gegeven in BelgiŽ. De Maarnse eindigde in Beringen als tweede achter Annemarie Worst. De derde plek was voor de Amerikaanse Katie Compton.

Hoeke maakte lang deel uit van de kopgroep in de nieuwe klimwedstrijd rondom de mijnen van Beringen. Diep in de finale moest ze Europees kampioene Worst laten gaan, maar Hoeke wist wel de tweede plaats te pakken. Talente Puck Pieterse uit Amersfoort eindigde net buiten het podium als vierde.

Voor Hoeke is dit een bevestiging van haar topvorm. Ze begon het seizoen om UCI-punten te scoren in kleinere landen. Daar won ze veel, maar in de Belgische crossen is de tegenstand hoger. Nu pakt Hoeke voor het eerst in haar carriŤre een podiumplek in het veldritland bij uitstek.

Geerte Hoeke: "Dit is wel een bevestiging voor mezelf dat ik een stap heb gemaakt"


BEVESTIGING

"Het was een wedstrijd met heel veel klimmen. Er waren twee lange klimmen en twee afdalingen. Ik vind dat heel leuk, dus dat kwam er vandaag ook goed. Het was heel leuk om vandaag mee te doen en zeker voor het podium. Dat was heel tof en dat gaf heel veel energie", aldus Hoeke na afloop tegen RTV Utrecht.

"Ik ben er niet mee bezig geweest, ik wilde zo goed mogelijk rijden en de afdalingen waren Annemarie en Katie wel beter", zegt ze. "Dus ik wist wel dat winnen lastig zou worden, omdat de finish na een afdaling was. Ik wist dat winnen lastig zou worden. Podium is altijd leuk, maar dit is echt een tv-cross. Ik vind het heel vet om hier op het podium te staan. Dit is wel een bevestiging voor mezelf dat ik een stap heb gemaakt."

Zondag rijdt Hoeke in BelgiŽ de Superprestige van Gavere.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -