Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

1/2
WOERDEN/WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar heeft voor de vijfde jaar keer de Nacht van Woerden op zijn naam geschreven. De Woudenberger in Belgische dienst bleef Joris Nieuwenhuis en Felipe Orts uit Spanje voor.

Verslag van de Nacht van Woerden


Orts plaatste al in de eerste ronde een scherpe aanval, waarna Van der Haar in de achtervolging moest. Toen Van der Haar de Spanjaard te pakken had wist hij makkelijk weg te rijden. De renner van Telenet-Baloise Lions pakte al gauw een seconde of twintig voorsprong, maar zag zijn leidende positie niet veel later weer als sneeuw voor de zon verdwijnen, toen hij net voorbij de materiaalpost lek reed. Voorzien van vers rubber wist de Woudenberger de mannen vooraan in het vizier te houden, waarna hij anderhalve ronde voor het eind de turbo open draaide. Zowel Nieuwenhuis als Orts hadden geen antwoord op de krachtsexplosie van Van der Haar, die solo over de streep kwam in Woerden en zo voor het vijfde jaar op rij won.

De afgelopen twee edities werd Van der Haar nog vergezeld door landgenoten op het podium. De laatste keer dat er geen Nederlander won was in 2013, toen de Duitser Marcel Meisen zegevierde. Daarvoor won er in 2005 voor het laatst een Nederlander: Richard Groenendaal.

Mathieu van der Poel zou ook zijn opwachting maken in Woerden, maar hij meldde zich vorige week af. Bij de vrouwen ging de zege naar Maud Kaptheijns.

NAT PAK

Het parcours in het stadspark van Woerden ging rondom een plas. Door de gladheid vanwege de regen hadden meerdere deelnemers moeite met schuine kanten, waardoor zij in het water vielen. Bekijk hieronder de beelden.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -