Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

De trein van de Kampong-vrouwen komt steeds beter op stoom: "Veel met verdediging bezig geweest"

1/2
BILTHOVEN/UTRECHT - Het gaat de laatste weken een stuk beter bij de vrouwen van Kampong. Waar de Utrechtse hockeysters in de eerste drie duels nog vijftien treffers om de oren kregen, waren het er in de afgelopen drie wedstrijden slechts vier. "Daar hebben we ons ook op gefocused", aldus verdedigster Renée van Laarhoven.

"Als je naar onze statistiek krijgt kregen we eerst veel te veel doelpunten tegen. We zijn veel met de verdedigende structuur bezig geweest", vertelt 10-voudig international Van Laarhoven tegen RTV Utrecht. Kampong wist in de Hoofdklasse dit seizoen tot nu toe drie keer te winnen, één keer gelijk te spelen en drie keer te verliezen.

als ik heel eerlijk ben wist ik niet niet dat we op de gedeelde vijfde plek staan"
Renée van Laarhoven

Door de opmars in de laatste weken staat de Utrechtse ploeg op de gedeelde vijfde plaats. "Als ik heel eerlijk ben kijk ik zelf niet naar de stand. Het is week voor week, dat is denk ik de benadering die we nu moeten hebben. We hebben tegen mindere tegenstanders punten laten liggen, dat is wel jammer. Maar als ik heel eerlijk ben wist ik niet niet dat we op de gedeelde vijfde plek staan."

Kampong won zondag met 1-2 van Oranje-Rood. "Dat is zeker lekker, want Oranje-Rood is eigenlijk toch wel een directe concurrent", spreekt Van Laarhoven. "Vandaag hebben we een hele goede pot neergelegd, onze effectiviteit was ook beter dan de laatste weken." Volgende week neemt Kampong het op tegen hekkensluiter HGC. "Die moeten we zeker winnen."

Renée van Laarhoven na winst: "Zo'n zespuntenduel winnen is altijd lekker"


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -