Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Veenendaal-Veenendaal-organisator: "De KNWU moet zijn best voor ons doen, maar dat gebeurt niet"

1/3
VEENENDAAL - Het nieuws dat de Veenendaal-Veenendaal Classic een najaarsklassieker blijft is bij de organisatie ingeslagen als een bom. Om het voortbestaan van de koers te garanderen stuurde organisator Job van Schuppen en zijn team er bij de Wereld Wielrenunie UCI op aan op een verhuizing op de kalender naar het voorjaar, weg uit het gedrang van de Ronde van Spanje en andere grote koersen.

We zijn zo onderhand wel gewend aan teleurstellingen"
Job van Schuppen

Op de nieuwe kalender van de UCI prijkt Veenendaal-Veenendaal echter gewoon weer in augustus. Op woensdag 19 augustus om precies te zijn. Tien dagen na de Olympische Spelen en tijdens vanuit Utrecht startende Vuelta. "Dit is een enorme teleurstelling", reageert Van Schuppen, "Maar daar zijn we zo onderhand wel aan gewend. Ieder jaar kijken we naar een geschikte datum. Dit keer vonden we een mooie vrije plek op een zaterdag in het voorjaar, maar het is er niet doorgekomen."

Job van Schuppen hekelt het ontbreken van een lobby: "We krijgen er niks doorheen"


GEEN LOBBY VANUIT NEDERLAND

Het lobbywerk voor de verplaatsing ligt bij de KNWU. De Nederlandse bond heeft echter geen vertegenwoordiger meer bij de UCI. "De KNWU moet zijn best doen om het erdoor te krijgen, maar dat gebeurt niet echt", gaat Van Schuppen verder, "We gaan sowieso bezwaar aantekenen, maar ik vraag me af of dat resultaat gaat hebben."

 Dringen op De Markt bij de start van Veenendaal-Veenendaal in 2019 Dringen op De Markt bij de start van Veenendaal-Veenendaal in 2019 | Foto: RTV Utrecht / Rick van Manen

Het ontbreken van een Nederlandse lobby is een doorn in het oog voor Van Schuppen. "Weet je wat het is? Het is aan alles te merken dat er geen lobby meer is. In Frankrijk krijgen ze alles voor elkaar., Hoeveel World Tour-wedstrijden heeft België wel niet? En Nederland heeft alleen de Amstel Gold Race."

Je merkt aan alles dat er geen lobby meer is"
Job van Schuppen

De organisatie van de Veenendaal-Veenendaal Classic wilde graag een plekje in de nieuwe UCI-Pro Series. Ook dat is niet gehonoreerd. De koers behoudt de 1.1 status. Alleen de ZLM Tour kreeg namens Nederland een plekje in het nieuwe circus. "Ook dat is belachelijk", schuift Van Schuppen zijn onvrede niet onder stoelen of banken, "Als het niet past dan krijg je er niks doorheen. We zijn machteloos en kunnen er weinig aan veranderen." In Veenendaal moeten ze zich waarschijnlijk schikken in het lot dat er ook in 2020 geen World Tour-ploeg (Jumbo-Visma, Team Sunweb) aan de start zal staan. "Het is slikken, maar we hebben sterke schouders. De motivatie blijft de uitdaging."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -