Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Door de Lens van Ankie: De top bereik je niet zonder hulp

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Een klein beetje hulp doet wonderen. Zaterdag stap ik na een middag fotograferen bij een feest ergens op Kanaleneiland in mijn auto op weg naar Sporthal Lunetten. Vlak daarvoor kwam ik er achter dat mijn telefoon leeg was.

Nou stam ik nog uit het mobielloze tijdperk dus paniek om deze abrupte afsluiting van mijn sociale leven is er niet direct. Tot het moment dat ik de auto start. Ik realiseer me opeens dat ik geen idee heb hoe ik op mijn bestemming moet komen. Zonder de dwingende aanwijzingen van de dame van Googlemaps ben ik nergens, en kom ik ook nergens.

HULP (1)

Het is slecht gesteld met mijn richtinggevoel. Goedbedoelde instructies als: 'rijd over de A2 en neem afrit 13', zijn niet aan mij besteed. Ik heb geen idee waar de A2 ligt of hoe ik er moet komen. Hopeloos. Ik loop terug naar de feestende menigte en vraag of iemand mij de weg kan wijzen. Mij al wat langer kennend, komt iemand met een betere oplossing en leent mij met een veelzeggende glimlach zijn oplaaddraadje.

Opgelucht plug ik mijn telefoon in en ga op weg. Vanavond speelt de damesploeg van BC Utrecht Cangeroes haar allereerste wedstrijd in de Eredivisie basketbal en ik wil graag op tijd zijn. Onderweg trotseer ik nog twee omleidingen en kom uiteindelijk vijf minuten voor het begin van de wedstrijd aan. Ik loop snel naar binnen en zie verbaasd dat er bijna niemand is.

VOORGEVOEL

Voor het eerst twijfel ik aan de aanwijzingen van de navigatiedame: 'Heeft ze me de verkeerde kant op geleid?' Dan zie ik de coach van de Cangeroes tevoorschijn komen uit de kleedkamers. Ik zit goed. Ik ben op tijd: ruim zelfs blijkt. Ik ben een uur te vroeg. De redactie moet een voorgevoel gehad hebben.

De weg van de basketbalsters naar deze wedstrijd toe was ook een lange vol obstakels. De overgang naar de Eredivisie is niet niks. Er komt veel bij kijken. Natuurlijk moet er ten eerste hard getraind worden. Maar er moet nog veel meer gebeuren om het seizoen in goede banen te leiden. En dat iedereen zich daarvoor inzet, zie ik met eigen ogen.

HULP (2)

Na een mooie wedstrijd waarin de speelsters zich voor honderd procent gegeven hebben, is de dag voor hun nog niet voorbij. Want als het publiek al lang naar huis toe is, zijn de speelsters nog druk bezig met opruimen. Met ze allen duwen ze de baskets naar het opberghok. Dat is teamspirit. Door elkaar te helpen, kun je de top bereiken.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -