Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Pauw en Van Ede moeten Ierse vrouwen naar EK leiden

MONTFOORT/VIANEN - Vera Pauw uit Vianen wordt de nieuwe bondscoach van de Ierse voetbalvrouwen. Voormalig FC Utrecht-doelman Jan Willem van Ede uit Montfoort gaat haar daarbij assisteren.

"Dat EK is over twee jaar in Engeland", zegt Van Ede, die momenteel assistent-trainer is bij de vrouwen van LB'07 uit het Zweedse Malmö. "Dus het zou geweldig zijn als we dat voor elkaar krijgen." Dat Ierland nog nooit met een vrouwenploeg op het EK stond, zegt Van Ede niks. "Toen de Nederlandse vrouwen zich in 2009 voor het eerst voor een EK plaatsten was Vera ook bondscoach. Ik was toen keeperstrainer."

Als we ons plaatsen hoop ik op een poule met Nederland"
Jan Willem van Ede

Pauw en Van Ede werden in Ierland aangesteld door technisch-directeur Ruud Dokter, die jarenlang als bondscoach bij de KNVB werkte. Hun klus begint op 8 oktober met een thuiswedstrijd tegen Oekraïne. "Dat is onze voornaamste concurrent om de tweede plaats", weet Van Ede. "En als we ons plaatsen hoop ik op een poule met Nederland."

De Iersen zitten naast Oekraïne in een poule met Duitsland, Montenegro en Griekenland. "Duitsland wordt normaal gesproken groepswinnaar. Ierland heeft onder de vorige bondscoach al met 2-0 gewonnen van Montenegro", vertelt Van Ede. "De beste nummers twee gaan naar het EK, de overige nummers twee spelen play-offs."

Voordat Van Ede aan de slag gaat in Ierland, heeft hij eerst nog een klus te klaren in Zweden. "Toen ik daar in juli aantrad als assistent van voormalige Oranjeinternational Renée Slegers, stond LB'07 laatste en was de doelstelling om niet te degraderen. Dat lijkt te gaan lukken."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -