Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ongelukkig debuut Biltenaar Havekotte in de Kuip

DE BILT - Mike Havekotte stond zondagmiddag voor het eerst in zijn loopbaan aan de aftrap van een wedstrijd in de Eredivisie. De 24-jarige Biltenaar verving in de uitwedstrijd van ADO Den Haag in de Kuip tegen Feyenoord de afwezige eerste doelman Robert Zwinkels.

ADO verloor het duel met 3-2, en Havekotte begon ongelukkig aan de wedstrijd. Hij kwam in de eerste helft twee keer in de problemen na een terugspeelbal. Eťn van die fouten leverde een treffer op voor Feyenoord.

"Ik moet sneller handelen", zegt Havekotte tegen Voetbalprimeur. "Ik zoek te lang naar een voetballende oplossing en moet die bal op de andere helft neerleggen. Nu bleef ik zoeken." De conclusie van de voormalig jeugdkeeper van FC Utrecht was dan ook duidelijk. "Dit was de zuurste helft uit mijn loopbaan."

Bij FOX gaf Havekotte aan dat de fouten geen gevolg waren van zenuwen. "Maar toen het 34 minuten 3-0 stond, dacht ik wel 'waar gaat dit eindigen?'"

Na rust herstelde Havekotte zich en onderscheidde hij zich met een aantal goede reddingen. "Als ik bij die 2-0 mijn hoofd naar beneden zou gooien, wordt het een hele lange middag hier. Ik maakte de fout vrij vroeg in de eerste helft. Dan kan je met je kop naar beneden gaan lopen, of je kunt proberen nog iets van de wedstrijd te maken. Dat laatste is wel gelukt."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -