Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Tim van de Berg: "Eerst fit worden, dan weer aan profvoetbal denken"

1/2
UTRECHT - Het was zo'n mooi voetbalverhaal. Op 18-jarige leeftijd maakte voetballer Tim van de Berg de stap van het Utrechtse Elinkwijk naar de Eredivisie. Heracles werd zijn club en de Maarssenaar speelde zelfs zes duels op het hoogste niveau.

VIER STAPPEN TERUG

Maar nadat hij deze zomer geen nieuw contract kreeg en ook een proefperiode bij PEC Zwolle niet het gewenste succes opleverde, dook Van de Berg deze week ineens op bij DHSC. Niet in de Eredivisie, en zelfs niet in de Eerste, Tweede of Derde divisie, maar bij een Utrechtse club die dit seizoen debuteert in de Hoofdklasse.

Dat is vier stappen terug, en dat beseft de inmiddels 21-jarige Van de Berg. "Maar het is een prima niveau, zeker ook omdat ik een tijd een knieblessure heb gehad. Daarom ging PEC Zwolle ook niet door."

Er kriebelt nog wat richting het profvoetbal en daar ga ik zeker voor"
Tim van de Berg

FIT WORDEN

Van de Berg liep in februari een meniscusblessure op, en heeft sindsdien niet kunnen spelen. "Het belangrijkste is nu om fit te worden, en DHSC biedt mij die kans", zegt hij. "Van daar uit zie ik wel verder. Er kriebelt nog wat richting het profvoetbal en daar ga ik zeker voor. Maar ik wil nu niet koste wat kost overhaasten om ergens te tekenen en dat het dan weer mis gaat met de knie."

De Maarssenaar heeft nu het gevoel dat hij er bijna is. "Het gaat nu goed. Ik denk dat ik over een week of drie, vier fit ben, en misschien ook al wedstrijden kan spelen." De middenvelder hoopt volgende week de groepstraining bij zijn nieuwe club te kunnen beginnen. "Nu ben ik nog onder behandeling bij een fysio. Volgende week gaan we samen het veld het veld op."

"DHSC voelt vertrouwd en het is lekker dicht bij huis"


"Het is lang geleden dat ik tegen een bal heb getrapt, daar kijk ik zeker naar uit." Van de Berg viel niet voor DHSC vanwege de Sneijders. "Ze hebben een mooie ambitie om hogerop te komen. Bovendien ken ik veel jongens, met wie ik ook gevoetbald heb. Dat is lekker vertrouwd en lekker dicht bij huis."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -