Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Hofstede ten val, Sunweb met kopman Kelderman derde in ploegentijdrit Vuelta

PROVINCIE UTRECHT - De ploegentijdrit in de Ronde van Spanje is slecht verlopen voor de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma. Bijna alle renners van de ploeg gingen onderuit op een natte weg. Ook Lennard Hofstede uit Veenendaal kwam ten val. Team Sunweb van de in Amersfoort geboren kopman Wilco Kelderman eindigde als derde.

De eerste etappe van de Vuelta werd gewonnen door Astana. De ploeg uit Kazachstan legde de rit af in 14.51 minuten. Deceuninck - Quick-Step deed er twee seconden lager over. Sunweb - met Wilco Kelderman en Martijn Tusveld uit Utrecht - eindigde op vijf seconden.

Jumbo-Visma werd door de grote valpartij de grote verliezer van de openingsetappe. Kopmannen Primoz Roglic en Steven Kruijswijk beperkten het verlies op Astana tot 40 seconden. De ploeg heeft op Twitter laten weten dat zover bekend iedereen in orde is. De renners kwamen ten val in een bocht waar het wegdek nat was. Waar het vandaan kwam, is niet duidelijk.

De Ronde van Spanje gaat zondag verder met een heuvelachtige tweede etappe van Benidorm naar Calpe over 199,6 kilometer.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -