Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Fris FC Utrecht vermaakt publiek en beloont zichzelf na rust

1/5
UTRECHT - Een dominant FC Utrecht heeft in Stadion Galgenwaard met 3-1 gewonnen van PEC Zwolle. Dat deed de ploeg van John van den Brom opnieuw dankzij treffers in het tweede bedrijf. Na een heuse kansenregen in de eerste helft stonden de Zwollenaren nog geflatteerd op voorsprong, maar na rust kreeg FC Utrecht wat het verdiende: twee gespeeld, zes punten.

Trainer John Van den Brom praat na met René van den Berg


GEWIJZIGDE BASISELF

Net als vorige week voerde Van den Brom wijzigingen door in zijn basiself. Nick Venema en Issah Abass kregen een basisplaats, Justin Lonwijk en Vaclav Cerny moesten plaatsmaken. Datzelfde goldt voor Emil Bergström, die zijn plaats in het hart van de defensie ingenomen zag worden door huurling Justin Hoogma.

Furieus was de start van de thuisploeg, die vastberaden leek om de 18.000 toeschouwers te trakteren op een voetbalfeestje. FC Utrecht kwam fris voor de dag en was het de in vorm verkerende Gyrano Kerk die van zich deed spreken, door drie keer op te duiken voor doelman Xavier Mous van PEC Zwolle. Ook daarna ging FC Utrecht door met het creëren van kansen, maar diverse malen stond het vizier niet op scherp, of wist Mous dankzij goed ingrijpen zijn doel schoon te houden.

Het ontbreken van aanwinst en goalgetter Adrián Dalmau werd in de eerste helft gevoeld"
Gert Kruys

PAES GEPASSEERD

Pas na een kwartier schoten de bezoekers voor het eerst op doel, maar dat leidde wel meteen tot de openingstreffer. Een vrije trap van Hamer in de verre hoek leek een makkelijke prooi voor Paes, maar de jonge doelman werd verrast door een late stuit in het schot: 0-1.

Het restant van de eerste helft werd constant gedomineerd door FC Utrecht. De ploeg van John van den Brom zette de tegenstander met de rug tegen de muur, combineerde vlot, maar verzuimde zichzelf keer op keer te belonen.

Gyrano Kerk (FC Utrecht): "10 miljoen is wel heel veel geld"


GEMIS DALMAU

Het ontbreken van aanwinst Adrián Dalmau, vorig seizoen 19 keer trefzeker in de Eredivisie namens Heracles Almelo, werd gevoeld. De Spanjaard kampt nog met een trainingsachterstand en is nog niet wedstrijdfit genoeg om speelminuten te maken.

Hoe anders waren de kaarten geschud na rust, toen FC Utrecht twee kansen razendsnel omzette in een doelpunt en een strafschop. Eerst vertrok Kerk, die op zijn beurt Van de Streek bediende, waarna de Barnevelder de gelijkmaker tegen de touwen schoot: 1-1.

Debutant Justin Hoogma: "Het was solide vandaag"


Vrijwel meteen na de treffer dook Abass op voor het doel van Mous, na een slimme loopactie. De rappe vleugelspeler werd vervolgens aangetikt door Mous, waarop scheidsrechter Mulder naar de stip wees. Het benutten van de strafschop was een koud kunstje voor specialist Simon Gustafson.

TANDELOOS ZWOLLE

Na een uur voetballen ging de storm liggen en liet FC Utrecht het initiatief even aan PEC Zwolle, dat ineens opzoek moest naar doelpunten in Stadion Galgenwaard. Dat lukte de ploeg van John Stegeman eigenlijk nauwelijks, doordat het de Zwollenaren aan stootkracht voorin ontbrak.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Een hoekschop leek in eerste instantie weggewerkt te worden, maar viel plotseling voor de voeten van aanvoerder Janssen, die niet twijfelde en de bal hard tegen de touwen roste: 3-1.

Daarna was het gedaan met de spanning en was het aftellen geblazen voor het publiek, dat een uitstekend FC Utrecht zichzelf pas in de tweede helft zag belonen. Aan de stand veranderde niets meer, waardoor er na anderhalf uur voetballen een 3-1 eindstand op het scorebord stond.

Uitblinker Adam Maher in gesprek met René van den Berg


EREDIVISIE

Een uitstekende seizoensstart voor Van den Brom en zijn elftal. Na twee wedstrijden werd de maximale score behaald en staat FC Utrecht met zes punten op een gedeelde eerste plaats. AZ is formeel gezien koploper, omdat het een beter doelsaldo heeft.

Komende week gaat FC Utrecht op bezoek in De Kuip. Het Feyenoord van Jaap Stam is dan de tegenstander.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -