Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Robin Mulder: "Frisse wind in selectie GVVV is wel eens goed"

1/3
VEENENDAAL - Jarenlang kon je de opstelling van GVVV makkelijk voorspellen. De selectie van de Tweede Divisie-club kende weinig verloop en er was een vaste kern van spelers die eigenlijk altijd wel speelde. Van de selectie die in 2011 de kwartfinale van de KNVB beker haalde, droegen afgelopen seizoen nog acht spelers het GVVV-blauw. Ter vergelijking: vanuit datzelfde jaar waren er bij IJsselmeervogels vorig jaar nog twee spelers over, bij Spakenburg geen een meer.

Van alle spelers die nieuw kwamen op Panhuis slaagde maar een enkeling erin snel een basisplaats te veroveren. Afgelopen seizoen waren er wedstrijden waarin zeven van de acht oudgedienden, nummer acht Martin van Eck was langdurig geblesseerd, aan de aftrap stonden.

"Iedereen is messcherp en het niveau ligt hoog"


FRISSE WIND

Komend seizoen zal dat anders zijn. Drie spelers van de oude garde zijn vertrokken: aanvoerder Roy Terschegget naar Spakenburg, Simon Brouwer naar VVA en Bart Hulsbos is gestopt. Daar tegenover staat de komst van een achttal nieuwelingen, die in potentie allemaal basisspeler zouden kunnen worden. "Roy, Simon en Bart pasten goed in het team, maar voor de club is misschien wel goed dat er een frisse wind door de selectie gaat", zegt aanvallende middenvelder Robin Mulder, die aan zijn vierde seizoen bij GVVV begint.

Of al die nieuwe spelers Úcht voor een kwaliteitsimpuls zorgen is nog afwachten, maar de verandering was in de eerste trainingsweek goed zichtbaar, zag Mulder. "Iedereen is messcherp en vecht om te laten zien wat hij kan. De trainingsintensiteit is hoog en ook kwalitatief is het een stuk beter dan vorig seizoen. Je moet top zijn wil je in de basis komen. De trainer krijgt een hele puzzel."

 "De trainer krijgt een hele puzzel" | Foto: Geert Lommers

Hoewel het koffiedik kijken is, durft Mulder na het vergelijken van de diverse selecties in de Tweede Divisie wel een voorspelling aan. "Wij moeten met deze brede selectie in de top vijf kunnen eindigen."

RAMPSEIZOEN

Mulder zelf was in zijn eerste twee seizoenen een vaste basisklant, eerst onder John de Wolf, daarna met Niek Oosterlee als trainer. Vorig jaar beleefde de geboren Groninger echter een dramatisch seizoen. "Ik kan mij niet niet herinneren dat ik ooit een hele competitie geen doelpunt hebt gemaakt", aldus de middenvelder, in zijn eerste twee seizoenen bij GVVV goed voor respectievelijk elf en zeven competitietreffers.

Ik kan mij niet niet herinneren dat ik ooit een hele competitie geen doelpunt hebt gemaakt"
Robin Mulder

Het droogstaan had ook mentale effecten op Mulder. "Je zit er wat minder mee omdat je ouder wordt. Maar zo'n jaar als vorig jaar hoop ik niet meer mee te maken. In de laatste wedstrijd kreeg ik twee 100 procent kansen die ik er normaal met mijn ogen dicht in schiet. Nu gingen ze er op ongelofelijke wijze niet in."

De oorzaak daarvoor zou kunnen liggen in een slepende enkelblessure. "Ik heb vorig jaar veel moeten tapen en vreesde zelfs even voor een operatie, maar dat was gelukkig niet nodig." Momenteel voelt Mulder zich weer goed. "In de zomer heb ik veel loopwerk gedaan. Ik merk dat ik topfit ben."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -