Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Haller opnieuw goudmijn voor FC Utrecht

1/2
UTRECHT - FC Utrecht heeft een financiële meevaller. Door de transfer van Sebastien Haller van Eintracht Frankfurt naar het Engelse West Ham United. De club verkocht de Franse spits in 2017 voor 7 miljoen aan de Duitsers en bedong toen een doorverkooppercentage.

Dat wil zeggen dat FC Utrecht op het moment dat Eintracht Haller zou doorverkopen recht heeft op een percentage van de transfersom. Hoe hoog dat percentage is, is niet bekend, maar de transfersom die West Ham United naar Frankfurt overmaakt is beduidend hoger dan de som die Eintracht twee jaar geleden aan FC Utrecht betaalde. Met de overgang van Haller naar de Premier League is zo'n 50 miljoen euro gemoeid.

Sébastien Haller was mateloos populair in Utrecht


De 25-jarige Fransman maakte afgelopen seizoen vijftien doelpunten in de Bundesliga, een jaar eerder kwam de spits tot negen treffers. Haller won in zijn eerste seizoen met Frankfurt direct de Duitse beker.

De Fransman speelde van januari 2015 tot de zomer van 2017 in de Galgenwaard en maakte meer dan 40 doelpunten in de Eredivisie.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht